Hyacinthus orientalis 'Atlantic'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Hyacinthus orientalis 'Atlantic' er en smuk forårsblomstrende løgplante med store, tætte blomsterklaser i en dybblå farve. Blomsterne har en dejlig sød duft og tiltrækker bier og sommerfugle. Planten bliver cirka 20-25 cm høj og trives bedst i veldrænet jord på et solrigt eller let skygget sted. 'Atlantic' er ideel til brug i bede, blomsterkasser eller som afskåret blomst i buketter. Denne hyacint er en rigtig øjenfanger i haven og giver en stemningsfuld og farverig udstråling.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Hyacinten er generelt let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Den har brug for regelmæssig vanding og skal placeres et lyst sted. Det er vigtigt at fjerne visne blomster for at holde planten sund.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer den et sted med masser af indirekte sollys for optimal vækst. Sørg for, at planten ikke står i skygge for længe.

  Hyacinten har brug for regelmæssig vanding, cirka en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Tag hensyn til omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden, når du bestemmer frekvensen af vanding.

  Planten kan ikke lide det stærke sollys og trives bedst på et lyst sted, men ikke i direkte sollys. For meget sol kan beskadige bladene og blomsterne. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor sollyset bliver filtreret.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'Atlantic' elsker varme og foretrækker en temperatur mellem 15-18 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten står et varmt sted og er beskyttet mod træk. Varme fremmer vækst og blomstring af denne plante.

  Hyacinthus orientalis 'Atlantic' blomstrer normalt i marts og april måneder, og blomstringen kan vare fra 2 til 3 uger.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'Atlantic' er ikke luftrensende. Den er primært kendt for sine smukke blomster og behagelig duft. Det er et populært valg til indendørs dekoration.

  Ja, planten trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det trives godt ved stuetemperatur og kan tåle lidt køligere vejr. Hold planten væk fra træk og ekstreme temperaturændringer.

 • De visnede blomster af Hyacint kan klippes af for at stimulere ny vækst. Fjern også døde blade og stængler for at holde planten sund. Det er vigtigt at give planten hvile efter blomstringen, så den kan komme sig og begynde det næste vækstsæson godt.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under blomstringsperioden. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand ved stuetemperatur og undgå, at vandet kommer på bladene for at forebygge skimmel.

  Hyacinthus orientalis 'Atlantic' trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral pH. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne står i våd jord. Det anbefales at udskifte eller supplere pottemulden årligt.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden er let fugtig, men ikke for våd. Undgå tunge og kompakte jordarter for optimal vækst.

  Sørg for, at planten står et lyst sted, men undgå direkte sollys. Giv regelmæssigt vand, men undgå at planten står med rødderne i vand. Gød planten lejlighedsvis for at sikre god vækst.

  For at fjerne støv og rense blade, kan du bruge en blød klud eller svamp, der er fugtet med lunkent vand. Husk at tørre blade regelmæssigt af for at holde planten sund. Brug ikke rengøringsmidler, da dette kan være skadeligt for planten.

  Denne plante har brug for masser af lys og foretrækker en solrig placering. Sørg for, at planten får mindst 6 til 8 timer sollys om dagen. Placer planten ved et syd- eller vestvendt vindue for tilstrækkeligt lys.

  Den ideelle temperatur for denne plante ligger mellem 15 og 20 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstrem varme eller kulde. Placer planten et sted med en konstant temperatur og undgå træk.

  Luftfugtigheden for Hyacinten er bedst omkring 40-60%. Sørg for tilstrækkelig fugtighed ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter. Undgå for tør luft for at forhindre udtørring af bladene.

  Hyacinthus orientalis 'Atlantic' foretrækker neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7,5. Det er vigtigt at sørge for en velafvandet jord for at undgå rådne rødder. Regelmæssig test af jordens surhedsgrad kan hjælpe med at opretholde den optimale miljø for planten.

  Indendørs planter har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning specielt til indendørs planter og følg instruktionerne på emballagen. Giv ikke for meget gødning, da det kan skade planten.

 • Beskrivelse

  Den Hyacinthus orientalis 'Atlantic' er en smuk forårsblomstrende løgplante med store, tætte blomsterklaser i en dybblå farve. Blomsterne har en dejlig sød duft og tiltrækker bier og sommerfugle. Planten bliver cirka 20-25 cm høj og trives bedst i veldrænet jord på et solrigt eller let skygget sted. 'Atlantic' er ideel til brug i bede, blomsterkasser eller som afskåret blomst i buketter. Denne hyacint er en rigtig øjenfanger i haven og giver en stemningsfuld og farverig udstråling.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.