Narcissus (Trumpet Grp) 'Topolino'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus 'Topolino' is een prachtige tulpvormige narcis met een felgele trompetvormige bloem. Deze narcis heeft een opvallende en elegante uitstraling in de tuin. De bloemen bloeien in het vroege voorjaar en geven een heerlijke geur af. 'Topolino' is een sterke en langbloeiende soort die goed gedijt in zowel zonlicht als halfschaduw. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur en vrolijkheid aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Narcissen zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereisen niet veel speciale zorg. Ze gedijen goed in een goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. Geef ze af en toe wat plantenvoeding voor een optimale groei.

  Ja, Narcissus (Trumpet Grp) 'Topolino' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant daarom op een plek waar hij voldoende direct zonlicht kan ontvangen. Een raam op het zuiden is hier vaak het meest geschikt voor.

  Narcissen hebben regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, is het tijd om opnieuw water te geven.

  Narcissus houdt van een lichte standplaats, maar vermijd felle zonnestralen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Felle zon kan de bladeren van de plant verbranden.

  Ja, Narcissen houden van warmte en hebben een voorkeur voor een zonnige positie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Topolino' bloeit meestal in de maanden maart en april en bloeit gemiddeld 2 tot 3 weken lang.

  Ja, Narcissus planten zijn niet luchtzuiverend. Het zijn bolgewassen die voornamelijk gekweekt worden vanwege hun esthetische waarde en geur. Het is belangrijk om deze planten regelmatig water te geven en goed te verzorgen.

  Ja, Narcissus (Trumpet Grp) 'Topolino' staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. De plant gedijt goed in een omgeving met een gematigde temperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou.

 • Narcissen moeten pas gesnoeid worden wanneer het blad helemaal geel is geworden. Knip de bloemstengels en bladeren tot vlak boven de grond af en ruim het snoeiafval op. Dit zorgt ervoor dat de energie van de plant naar de bol wordt gestuurd voor de volgende bloeiperiode.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Narcissus 'Topolino' groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond nooit uitdroogt, maar ook niet te nat blijft staan. Geef regelmatig voeding om de groei en bloei te stimuleren.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Topolino' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Voed de plant eens in de paar weken met plantenvoeding voor bloeiende planten. Snoei uitgebloeide bloemen en bruine bladeren regelmatig weg voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant af en toe te verpotten en verse potgrond toe te voegen.

  De Narcissus plant houdt van een lichte standplaats en heeft minstens 6 uur per dag zonlicht nodig. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Kamerplanten zoals Narcissus (Trumpet Grp) 'Topolino' gedijen het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Narcissus (Trumpet Grp) 'Topolino' geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Bij voorkeur dient de bodem goed doorlatend te zijn om wateroverlast te voorkomen. Regelmatige controle van de zuurgraad van de bodem is aan te raden voor een optimale groei en bloei.

  Kamerplanten hebben tijdens het groeiseizoen om de paar weken bemesting nodig met een uitgebalanceerde meststof. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte in het voorjaar en een meststof met een hoger fosforgehalte in het najaar om de bloei te bevorderen. Let op dat je de aanbevolen hoeveelheid niet overschrijdt om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Narcissus 'Topolino' is een prachtige tulpvormige narcis met een felgele trompetvormige bloem. Deze narcis heeft een opvallende en elegante uitstraling in de tuin. De bloemen bloeien in het vroege voorjaar en geven een heerlijke geur af. 'Topolino' is een sterke en langbloeiende soort die goed gedijt in zowel zonlicht als halfschaduw. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur en vrolijkheid aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.