Nephrolepis exaltata 'Erecta'

Nephrolepis exaltata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nephrolepis exaltata 'Erecta' er en variation af den velkendte Nephrolepis exaltata, også kendt som krøllebregne. Denne plante har opretstående blade, der giver et elegant og iøjnefaldende udseende. Bladene er lysegrønne og har en fin tekstur. Nephrolepis exaltata 'Erecta' trives godt i et fugtigt og let skyggefuldt miljø og er et populært valg som stueplante. Denne plante er relativt nem at passe på og tilføjer et strejf af naturlig skønhed til enhver indretning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt let at passe. Den trives godt med regelmæssig vanding og let gødning. Sørg for, at den får tilstrækkeligt med indirekte sollys.

  Ja, planten har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Placer planten et sted med klart, indirekte lys for optimal vækst og sundhed. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle blade modtager lige lys.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden mellem vandingerne kan tørre godt ud. Om vinteren kan frekvensen reduceres til en gang hver anden uge.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, men trives godt i klart, indirekte lys. Stærkt sollys kan beskadige og misfarve bladene. Det er vigtigt at placere planten et sted, hvor den modtager tilstrækkeligt lys, men ikke direkte udsættes for stærkt sollys.

  Ja, planten elsker varme og trives godt i et miljø med en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Det er derfor bedst at holde planten inden døre på et sted med tilstrækkelig varme og lys.

  Denne plante blomstrer ikke og producerer ikke blomster.

  Ja, denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det er et godt valg til at rense luften i et indendørs miljø.

  Ja, denne plante trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er den ideelle temperatur for en stueplante som denne. Det er vigtigt at undgå ekstreme temperaturer for planten.

 • Nephrolepis exaltata 'Erecta' skal beskæres regelmæssigt for at holde planten sund og smuk. Fjern døde eller beskadigede blade med en skarp saks eller beskæresaks. Beskæringen bør helst udføres om foråret eller i begyndelsen af sommeren.

  Giv planten regelmæssigt vand så jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Lad det øverste lag af jorden tørre lidt ud, før du giver mere vand. Husk at planten har brug for mere vand i varme perioder.

  Indendørs planter som denne har brug for en let og godt drænet pottemuld. Undgå at give for meget vand og sørg for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Skift pottemuld hvert par år for at holde planten sund og glad.

  Denne plante har brug for en veldrænet jord, der er let fugtig. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om jorden ikke er for tør eller for våd. En pottemuld specielt til stueplanter er egnet til denne plante.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid forbliver fugtig. Placer planten på et lyst sted uden direkte sollys. At sprøjte blade af og til hjælper med at holde luftfugtigheden høj.

  Planten skal regelmæssigt støvfjernes ved at tørre bladene af med en fugtig klud. Kontroller også regelmæssigt for eventuelle insektangreb. Store blade kan om nødvendigt klippes af med en skarp saks.

  Denne plante har brug for meget indirekte sollys, men undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Placer planten et sted, hvor lyset er klart, men ikke for skarpt. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle dele belyst jævnt.

  Denne plante trives bedst ved temperaturer mellem 18-24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius. Placer planten på et sted, hvor temperaturen forbliver stabil.

  Planten har brug for en høj luftfugtighed for at trives godt. Dette kan opnås ved regelmæssig vanding eller brug af en luftfugter. Sørg for, at luftfugtigheden er mellem 50-80% for optimal vækst.

  Den optimale pH-værdi for jorden til denne plante er let sur til neutral, med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og justere den om nødvendigt for en sund vækst. Det anbefales at give planten godt drænet jord for at undgå rodrot.

  Det er vigtigt at gøde krukkeplanter regelmæssigt i vækstsæsonen, normalt fra foråret til efteråret. Brug en afbalanceret flydende gødning, der er specielt sammensat til krukkeplanter, og følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødning kan forårsage skade på rødderne, så gød ikke planten for ofte.

 • Beskrivelse

  Nephrolepis exaltata 'Erecta' er en variation af den velkendte Nephrolepis exaltata, også kendt som krøllebregne. Denne plante har opretstående blade, der giver et elegant og iøjnefaldende udseende. Bladene er lysegrønne og har en fin tekstur. Nephrolepis exaltata 'Erecta' trives godt i et fugtigt og let skyggefuldt miljø og er et populært valg som stueplante. Denne plante er relativt nem at passe på og tilføjer et strejf af naturlig skønhed til enhver indretning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.