Primula obconica 'Twilly Dabla'

Primula obconica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula obconica 'Twilly Dabla' is een compacte en bossige plant met opvallende trosjes van knopvormige bloemen. De bloemen hebben een prachtige roze kleur en een lichte geur, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Deze plant houdt van een beschutte plek met halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die bloeit van het vroege voorjaar tot de zomer. De Primula obconica 'Twilly Dabla' is ideaal voor borders, rotstuinen en als potplant op het terras of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Primula obconica 'Twilly Dabla' is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft hij niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen voor optimale groei.

  Ja, de Primula obconica 'Twilly Dabla' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Primula obconica 'Twilly Dabla' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door ongeveer 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de plant geen wateroverlast krijgt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Primula obconica 'Twilly Dabla' houdt niet van felle zon, het is beter om deze plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het wat koeler is en meer schaduw is.

  Deze plant houdt van een gematigde temperatuur en voelt zich het beste bij een kamertemperatuur tussen de 15-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht of aan sterke tocht. Over het algemeen gedijt deze plant goed in een warme en vochtige omgeving.

  De plant bloeit gewoonlijk in de maanden maart tot en met mei en de bloeiperiode duurt meestal zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, Primula obconica 'Twilly Dabla' is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten met luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • Kamerplanten zoals Primula obconica 'Twilly Dabla' hoeven niet gesnoeid te worden. Verwijder alleen dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan de kroon wat uitgedund worden door enkele scheuten weg te nemen.

  De Primula obconica 'Twilly Dabla' houdt van regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten. Geef water aan de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmel en ziekten te voorkomen.

  De Primula obconica 'Twilly Dabla' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die verrijkt is met voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend en luchtig zijn om wortelrot te voorkomen. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt, aangevuld met wat grof zand of perliet voor extra drainage. Zorg dat de pot een gat heeft voor overtollig water om weg te kunnen lopen.

  De Primula obconica 'Twilly Dabla' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant gezond te houden.

  Kamerplanten zoals Primula obconica 'Twilly Dabla' kunnen af en toe stof verzamelen op hun bladeren. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Primula obconica 'Twilly Dabla' heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt, zoals bij een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Vermijd temperaturen boven de 25 graden Celsius en zet de plant niet op een tochtige plek. Een constante temperatuur is belangrijk voor een goede groei en bloei.

  Kamerplanten zoals Primula obconica 'Twilly Dabla' gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien en de plant af en toe te besproeien met water. Dit helpt om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met behulp van geschikte meststoffen. Overmatige zuurgraad kan de groei en bloei van kamerplanten belemmeren.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een algemene kamerplantmeststof met een evenwichtige samenstelling van voedingsstoffen. Bemest de plant tijdens de groeiperiode, meestal in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Primula obconica 'Twilly Dabla' is een compacte en bossige plant met opvallende trosjes van knopvormige bloemen. De bloemen hebben een prachtige roze kleur en een lichte geur, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Deze plant houdt van een beschutte plek met halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die bloeit van het vroege voorjaar tot de zomer. De Primula obconica 'Twilly Dabla' is ideaal voor borders, rotstuinen en als potplant op het terras of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.