Pelargonium (Peltatum Grp) Vinco

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Peltatum Grp) Vinco er en hængende plante med smukke blomster, der kan forekomme i forskellige farver som lyserød, rød, hvid og lilla. Denne plante er kendt for sin lange blomstringsperiode fra foråret til efteråret og foretrækker en solrig placering. Vinco har grønt løv, der er stærkt duftende og trives godt i veldrænet jord. Denne Pelargonium er et populært valg til amplers og blomsterkasser og tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster. Det er en nem plante at passe på, der kræver lidt vedligeholdelse og er modstandsdygtig over for tørre perioder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer sine blade hele året. Det er et smukt tilskud til haven, da det bevarer sin grønne farve, selv om vinteren. Det er et populært valg for haveejere, der leder efter en plante, der hele året rundt bringer farve.

  Denne plante har en vinterhårdføring på cirka -5 til -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under hård frost. Om vinteren er det bedst at holde planten indenfor.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Vinco er generelt meget let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i sollys og kræver regelmæssig vanding. Det er vigtigt at fjerne døde blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Pelargonier har generelt brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for at plante dem mindst 30 centimeter fra hinanden. Giv dem tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt og trives.

  Denne plante trives bedst i fuld sol, men kan også vokse rimeligt godt i let skygge. I skyggen vil blomstringsperioden blive lidt reduceret. Sørg for, at planten får mindst 4-6 timers sollys om dagen for optimal vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt er det godt at vande planten cirka 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektar og farverige blomster. Det er et attraktivt valg for haver, der ønsker at tiltrække og fremme insekter.

  Haveplanter spiller generelt ikke en stor rolle for biodiversitet, da de ofte ikke er hjemmehørende og bidrager lidt til økosystemet. For større biodiversitet er hjemmehørende planter og buske mere velegnede.

  Denne plante blomstrer normalt fra maj til september. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 måneder, afhængigt af vejrforholdene.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Vinco trives godt i fuld sol og har brug for masser af lys for at vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder, for at undgå udtørring. Det er en stærk og nem plante at passe på, som trives godt på solrige steder.

  Nej, planten Pelargonium (Peltatum Grp) Vinco er ikke spiselig. Det er ikke sikkert at indtage denne plante. Den dyrkes kun som dekoration i haver.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Vinco har ingen lyddæmpende egenskaber. Denne plante er kendt for sine smukke blomster og hængende vækst, ideel til brug i hængekurve eller blomsterkasser. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og gødning for en sund vækst.

 • Planten skal regelmæssigt beskæres for at bevare vækst og form og fremme blomstringen. Fjern regelmæssigt døde blomster og grene for at holde planten sund. Beskær om foråret og efter blomstringen for en kompakt vækstform.

  Denne plante skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved rødderne og undgå vand på bladene for at undgå skimmel.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at bruge pottemuld, der er godt drænet og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Vælg en speciel pottemuld til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Sørg for at udskifte pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund.

  For denne plante er det vigtigt, at jorden er godt drænet og rig på næringsstoffer. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og at der er tilstrækkeligt med organisk materiale til stede. Undgå tung lerjord og sørg for en god dræning for at undgå oversvømmelse.

  Pelargoniumen trives med en solrig placering og trives godt i veldrænet jord. Placer planten et beskyttet sted i haven, hvor den har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og beskyt den mod skarp eftermiddagssol.

  I vinterperioden er det vigtigt at beskytte denne plante mod frost ved at bringe den indendørs eller dække den til med fx et vævedug. Sørg også for, at planten ikke står for vådt om vinteren, da det kan føre til rodrot. Det anbefales at bringe planten ud igen om foråret.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid forbliver fugtig. Giv planten plantenæring hver 2. uge i vækstperioden. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at holde planten sund.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt for at fremme sund vækst og blomstring. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg den anbefalede dosering på emballagen. Gød plantene om foråret og i løbet af vækstsæsonen i henhold til instruktionerne.

  Mulch anbefales til denne plante, da det regulerer jordfugtighed, undertrykker ukrudtsvækst og beskytter plantens rødder mod ekstreme temperaturer. Brug organiske materialer som halm, træflis eller blade som mulch for en sund vækst af denne haveplante.

  Den ideelle pH for jorden til Pelargonium (Peltatum Grp) Vinco ligger mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er let sur til neutral for optimal vækst og blomstring af planten. Regelmæssig testning og eventuel tilpasning af jordens pH-værdi kan hjælpe med at opretholde plantens sundhed og vitalitet.

  Du kan bekæmpe skadedyr ved regelmæssigt at kontrollere planten for bladlus, spindemider og hvide fluer. Derudover kan du også anvende naturlige fjender som marihøns og rovbiller. Sørg for god luftcirkulation og undgå at holde jorden for fugtig for at forhindre skadedyr.

 • Beskrivelse

  Pelargonium (Peltatum Grp) Vinco er en hængende plante med smukke blomster, der kan forekomme i forskellige farver som lyserød, rød, hvid og lilla. Denne plante er kendt for sin lange blomstringsperiode fra foråret til efteråret og foretrækker en solrig placering. Vinco har grønt løv, der er stærkt duftende og trives godt i veldrænet jord. Denne Pelargonium er et populært valg til amplers og blomsterkasser og tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster. Det er en nem plante at passe på, der kræver lidt vedligeholdelse og er modstandsdygtig over for tørre perioder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.