Pachystachys coccinae

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pachystachys coccinea, ook wel bekend als de rode pachystachys, is een tropische plant met opvallende rode bloemtrossen die lijken op kleine vlammetjes. De bladeren van deze plant zijn glanzend groen en groeien in een compacte groeiwijze. Pachystachys coccinea is een populaire kamerplant vanwege de heldere kleur en de langdurige bloei. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is een decoratieve plant die een exotische sfeer toevoegt aan elke binnenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat hij voldoende licht en water krijgt, en af en toe wat voeding. Regelmatig snoeien kan ook helpen om de plant in goede conditie te houden.

  Als kamerplant heeft deze plant veel licht nodig om gezond te blijven. Zet hem daarom op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Controleer regelmatig de grond met je vingers voordat je water geeft. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan enkele uren per dag felle zon verdragen. Te veel direct zonlicht kan echter bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met gefilterd zonlicht of in de halfschaduw.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om optimale groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen voor het beste resultaat.

  De plant bloeit normaal gesproken gedurende de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode kan variëren, maar kan tot enkele weken duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het heeft de kracht om giftige stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren in binnenruimtes. Dit maakt het een ideale toevoeging aan het interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

 • Het is belangrijk om regelmatig de dode of beschadigde bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Je kunt dit het beste doen met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit om de groei van nieuwe bladeren en bloemen niet te belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te lang droog staat, maar vermijd ook dat de wortels te lang in natte grond staan.

  Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten met een goede drainage en luchtige structuur. Vermijd zware grondsoorten en zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Gebruik bij het verpotten van de plant altijd verse potgrond.

  Pachystachys coccinae gedijt het beste in een goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg voor een lichtvochtige bodem met een neutrale pH-waarde. Vermijd bodems die te nat zijn, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang in het water staan. Verwijder regelmatig dode bladeren en snoei indien nodig om de plant gezond te houden.

  Je kunt stof van de bladeren verwijderen door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Geef de bladeren af en toe een opfrisbeurt door ze te besproeien met lauwwarm water.

  De Pachystachys coccinae heeft helder, indirect licht nodig en vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht ontvangt, maar niet blootgesteld wordt aan felle zonnestralen. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een constante plek staat waar de temperatuur stabiel is.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de plant hoog genoeg is, vooral tijdens de groeiperiode. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan hierbij helpen.

  De bodem voor de Kamerplanten moet een lichtzure tot neutrale pH hebben, bij voorkeur tussen 6 en 7. Zure grond kan de groei van de plant belemmeren, terwijl alkalische grond de opname van voedingsstoffen kan verminderen. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten kunnen tijdens het groeiseizoen om de twee weken worden bemest met een vloeibare meststof. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger stikstofgehalte tijdens de lente en zomer, en een meststof met een hoger fosfor- en kaliumgehalte in de herfst en winter. Pas op voor overbemesting, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  Pachystachys coccinea, ook wel bekend als de rode pachystachys, is een tropische plant met opvallende rode bloemtrossen die lijken op kleine vlammetjes. De bladeren van deze plant zijn glanzend groen en groeien in een compacte groeiwijze. Pachystachys coccinea is een populaire kamerplant vanwege de heldere kleur en de langdurige bloei. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is een decoratieve plant die een exotische sfeer toevoegt aan elke binnenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.