Calceolaria 'Golden Bunch'

Calceolaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calceolaria 'Golden Bunch' is een opvallende en kleurrijke plant met heldergele bloemen die in dichte trossen groeien. Deze vaste plant heeft compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken tot ongeveer 20-30 cm. De bloemen lijken op kleine gouden zakjes, vandaar de naam 'Golden Bunch'. Het is een ideale plant voor in bloembakken, borders of als bodembedekker. De Calceolaria 'Golden Bunch' bloeit van het voorjaar tot in de zomer en houdt van een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Calceolaria 'Golden Bunch' is niet groenblijvend. Deze plant behoort tot de categorie van de Tuinplanten en verliest zijn bladeren in bepaalde seizoenen.

  Deze plant is niet winterhard en dient binnen gehouden te worden tijdens de wintermaanden. Het is gevoelig voor vorst en zal niet overleven bij lage temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen koude en vorst.

  Ja, de Calceolaria 'Golden Bunch' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en een lichte standplaats zijn voldoende voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de plant op tijd te bemesten en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Calceolaria 'Golden Bunch' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en gezond te blijven. Het is aanbevolen om de plant op een zonnige of licht beschaduwde plek te plaatsen en regelmatig water te geven.

  De plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Calceolaria 'Golden Bunch' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de plant niet in vochtige grond staat. Het is aan te raden om de plant wekelijks water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectar en het heldergele kleur van de bloemen. Het is een populaire keuze voor tuiniers die een levendige en kleurrijke tuin willen creëren die ook bijen en vlinders aantrekt. De bloemen zijn rijk aan nectar en zorgen voor voedsel voor deze bestuivers.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en hommels, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren zoals insecten. Het afwisselen van plantensoorten in de tuin zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en ondersteunt de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden maart, april en mei, met een bloeiperiode van ongeveer 6 tot 8 weken.

  De plant Calceolaria 'Golden Bunch' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Nee, de plant Calceolaria 'Golden Bunch' is niet eetbaar. Eetbaarheid verschilt per plantensoort, het is belangrijk om alleen planten te eten die als eetbaar bekend staan. Wees voorzichtig met het consumeren van onbekende planten.

  Ja, als tuinplant heeft de Calceolaria 'Golden Bunch' geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Knip uitgebloeide bloemen af om nieuwe bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en takken. Snoei in het voorjaar eventueel de plant terug om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een laag water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant als de wortels de pot vullen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant bevorderen.

  De Calceolaria 'Golden Bunch' gedijt het beste op een zonnige standplaats met vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant bescherming krijgt tegen harde wind en vorst. Geschikt voor in de tuin of op het balkon.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen koude temperaturen en vorst. Dit kan worden bereikt door de plant af te dekken met bijvoorbeeld een laag stro of bladeren. Zorg ervoor dat de wortels beschermd zijn en dat de plant niet te nat staat tijdens de koude maanden.

  De plant vereist regelmatig water geven en heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond. De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie en kan het beste regelmatig bemest worden tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om van maart tot en met augustus regelmatig plantenvoeding te geven, bij voorkeur vloeibare meststof. Let erop dat de plant niet te veel voeding krijgt, dit kan leiden tot verbranding van de wortels. Volg de instructies van de meststofverpakking voor de juiste dosering.

  Het gebruik van mulch helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemkwaliteit. Kies een organische mulch zoals boomschors of bladeren voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, dus ongeveer tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de planten belemmeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals spint, bladluizen en trips. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofwantsen kunnen ingezet worden als biologische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast kunnen ook neemolie of pyrethrum gebruikt worden om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Calceolaria 'Golden Bunch' is een opvallende en kleurrijke plant met heldergele bloemen die in dichte trossen groeien. Deze vaste plant heeft compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken tot ongeveer 20-30 cm. De bloemen lijken op kleine gouden zakjes, vandaar de naam 'Golden Bunch'. Het is een ideale plant voor in bloembakken, borders of als bodembedekker. De Calceolaria 'Golden Bunch' bloeit van het voorjaar tot in de zomer en houdt van een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.