Euryops chrysanthemoides 'Sonnenschein'

Euryops

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euryops chrysanthemoides 'Sonnenschein' is een prachtige groenblijvende struik met felgele margrietachtige bloemen. De bloemen bloeien rijkelijk van de lente tot de herfst en zorgen voor een vrolijke en zonnige uitstraling in de tuin. De plant kan goed gedijen in zonnige en droge omstandigheden en is zeer geschikt voor mediterrane tuinen. Het blad van de Euryops chrysanthemoides 'Sonnenschein' is donkergroen van kleur en heeft een fijne textuur. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige aanvulling op een kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen. Het geeft continu kleur en structuur aan de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter op een beschutte plek te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld stro. De plant kan gevoelig zijn voor vorstschade bij lagere temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig verzorging nodig, kan goed tegen droge omstandigheden en bloeit langdurig. Het is een sterke en gezonde tuinplant.

  De Euryops chrysanthemoides 'Sonnenschein' heeft ongeveer een ruimte nodig van 50 cm tot 1 meter in de breedte en hoogte. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om optimaal te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht bij de plant kan komen.

  Nee, Euryops chrysanthemoides 'Sonnenschein' groeit het best in de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw kan de plant verzwakken en minder bloemen produceren. Plaats de plant dus op een zonnige plek in de tuin voor optimale groei.

  De Euryops chrysanthemoides 'Sonnenschein' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het wordt aanbevolen om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit betekenen dat de plant een paar keer per week water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal helpen bij het aantrekken van deze nuttige insecten in de tuin. De felgele bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectar. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Euryops chrysanthemoides 'Sonnenschein' is goed voor biodiversiteit omdat het aantrekkelijk is voor bijen en vlinders, die zorgen voor bestuiving en verspreiding van zaden. Daarnaast trekt het ook andere nuttige insecten aan die helpen bij het in toom houden van plaaginsecten in de tuin.

  . Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. Overmatige schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen planten uit de tuin te eten als je niet zeker bent van hun eetbaarheid. Het is altijd veiliger om alleen planten te consumeren die specifiek als eetbaar zijn gekweekt.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen en dempen. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte.

 • De plant kan het best na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en de nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei tot net boven een gezonde knop. Overmatig snoeien kan de bloei beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, om wortelrot te voorkomen. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water, dan kleine beetjes verspreid over de week.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond met goede drainage en voeding voor een gezonde groei. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal ontworpen voor bloeiende planten om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem voor een optimale groei.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst door deze in de winter af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind om beschadiging te voorkomen. Controleer regelmatig op schade door vorst en verwijder eventuele dode bladeren of takken.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei dode bloemen af om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een universele plantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Pas op met overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch beschermt de grond rondom de plant tegen uitdroging en onkruidgroei. Het helpt ook om de bodemtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen vast te houden. Het kan het beste worden aangebracht in het voorjaar en de herfst.

  De Euryops chrysanthemoides 'Sonnenschein' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Er zijn verschillende biologische bestrijdingsmiddelen beschikbaar tegen ongedierte op tuinplanten. Preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren en snoeien kunnen ook helpen bij het voorkomen van plagen. Natuurlijke vijanden van ongedierte zoals lieveheersbeestjes kunnen ook ingezet worden voor bestrijding.

 • Omschrijving

  De Euryops chrysanthemoides 'Sonnenschein' is een prachtige groenblijvende struik met felgele margrietachtige bloemen. De bloemen bloeien rijkelijk van de lente tot de herfst en zorgen voor een vrolijke en zonnige uitstraling in de tuin. De plant kan goed gedijen in zonnige en droge omstandigheden en is zeer geschikt voor mediterrane tuinen. Het blad van de Euryops chrysanthemoides 'Sonnenschein' is donkergroen van kleur en heeft een fijne textuur. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige aanvulling op een kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.