Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Pink'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Pink' is een kleurrijke en bloeiende plant met rijkroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in de schaduw of halfschaduw. 'Deco Pink' is ideaal voor borders, hanging baskets en potten op het terras. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft om zijn bloemenpracht te behouden. Deze Impatiens variëteit zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Pink' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn blad en bloemen gedurende de wintermaanden. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden voor het volgende groeiseizoen.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens koude temperaturen. Het wordt aanbevolen om deze plant binnenshuis te houden tijdens de wintermaanden. Het is gevoelig voor vorst en heeft bescherming nodig in koudere klimaten.

  Ja, impatiens zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in halfschaduw tot schaduw en hebben regelmatig water nodig. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei bevorderen.

  Impatiens 'Deco Pink' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Houd ongeveer 20-30 cm ruimte tussen elke plant voor optimale groei. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen.

  Ja, Impatiens groeien goed in de schaduw en kunnen zelfs gedijen in gebieden met weinig licht. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en voedingsstoffen heeft om gezond te blijven. Het is een goede keuze voor schaduwrijke tuinen of binnenhuis.

  Tuinplanten zoals Impatiens 'Deco Pink' hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen is het aan te raden om de plant twee tot drie keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant groeit. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt.

  Impatiens zijn rijk aan nectar en trekken vaak bijen en vlinders aan met hun felgekleurde bloemen. Als tuinplant kunnen ze een goede keuze zijn voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Impatiens Walleriana Grp 'Deco Pink' draagt niet bij aan de biodiversiteit in de tuin, omdat het een hybride plant is die gevoelig is voor ziekten en plagen. Het kan andere inheemse planten verdringen en belemmeren bij het groeien. Het is daarom niet de meest biodiverse keuze voor een tuinplant.

  'Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Pink' bloeit vanaf juni tot en met oktober. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Impatiens houdt niet van de felle middagzon en doet het beter in de schaduw of halfschaduw. Directe volle zon kan de plant beschadigen en verbranden. Het is daarom aan te raden om Impatiens op een plek te plaatsen waar de zon niet te fel schijnt.

  Nee, Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Pink' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en dient niet geconsumeerd te worden. Het kan giftig zijn voor mens en dier.

  Ja, planten hebben de potentie om geluid te absorberen en kunnen daardoor een geluidsdempend effect hebben. Het effect is echter beperkt en hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de plant en de omgeving waarin deze geplaatst wordt. Over het algemeen zijn grotere planten met dikke bladeren het meest effectief in het absorberen van geluid.

 • Impatiens Walleriana Deco Pink kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode bloemen en takjes om de groei te bevorderen en de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad te nat te maken.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Pink' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die geschikt is voor bloeiende planten.

  Impatiens zoals deze plant hebben een voorkeur voor vochtige en goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is, pH tussen 6 en 7 is ideaal. Voeg compost of organische mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Pink' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant geen direct zonlicht krijgt. Een beschutte plek in de tuin is ideaal voor deze plant.

  Tuinplanten zoals Impatiens Walleriana Grp 'Deco Pink' kunnen gevoelig zijn voor vorst. Het is daarom aan te raden om de plant tijdens de winter te beschermen door deze binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld een jute zak. Zorg er ook voor dat de plant tijdens de koudste periode niet uitdroogt door regelmatig water te geven.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft maar niet drassig. Geef regelmatig plantenvoeding voor een goede groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is belangrijk voor Tuinplanten, omdat het de grond beschermt tegen uitdroging en onkruidgroei tegengaat. Bij het aanbrengen van mulch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te dicht wordt afgedekt, zodat de plant voldoende lucht en water krijgt. Het gebruik van organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost is een goede keuze voor mulch.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor deze plantensoort.

  De plant is gevoelig voor spintmijten en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Pink' is een kleurrijke en bloeiende plant met rijkroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in de schaduw of halfschaduw. 'Deco Pink' is ideaal voor borders, hanging baskets en potten op het terras. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft om zijn bloemenpracht te behouden. Deze Impatiens variëteit zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.