Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Red'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Red' is een opvallende en kleurrijke bloeiende plant met helderrode bloemen. Deze plant heeft donkergroene bladeren en groeit compact en dicht op elkaar, waardoor het een mooie bodembedekker is. Het bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Impatiens 'Deco Red' gedijt goed in de schaduwrijke en vochtige omgevingen en is ideaal voor het opfleuren van tuinen, bloembakken en hanging baskets. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en voegt een levendige en vrolijke noot toe aan elke buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Red' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een eenjarige plant die meestal wordt gekweekt als zomerbloeier in de tuin of in potten. Het is aan te raden om nieuwe planten te kopen of zaad te zaaien voor het volgende groeiseizoen.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Red' is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst. Het wordt aanbevolen om de plant in het voorjaar weer naar buiten te brengen.

  Ja, Impatiens zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden planten die weinig verzorging nodig hebben. Ze gedijen goed in vochtige grond en halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Regelmatig water geven en wekelijkse bemesting is voldoende voor deze planten.

  Impatiens 'Deco Red' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen andere planten. Het is een compacte plant die niet veel ruimte in beslag neemt. Zorg voor voldoende lucht circulatie en licht om de groei te bevorderen.

  Ja, Impatiens groeien goed in de schaduw. Ze hebben schaduw nodig om te voorkomen dat hun bloemen verwelken en hun bladeren verbranden. Ze zijn perfect geschikt voor schaduwrijke tuinen en borders.

  Impatiens houden van vochtige grond, dus het is belangrijk om regelmatig water te geven. Over het algemeen heeft deze plant ongeveer 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  Ja, Impatiens planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen door hun kleurrijke bloemen en zoete nectar. Deze planten kunnen helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar de tuin. Het is daarom een goede keuze voor tuiniers die graag een levendige en bloeiende tuin willen creëren.

  Impatiens is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende diersoorten in de tuin. De plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Impatiens bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Tuinplanten zoals Impatiens 'Deco Red' kunnen beter niet in de volle zon geplaatst worden. Ze geven de voorkeur aan een plekje in de halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is het beste om deze plant niet te eten en te genieten van de schoonheid ervan in de tuin.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Red' heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Als tuinplant zal het vooral zorgen voor kleur en sfeer in de tuin.

 • Je kunt regelmatig dode bloemen verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei eventuele uitstekende stengels om de vorm van de plant te behouden. Verwijder ook regelmatig eventuele beschadigde of geel geworden bladeren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd het laten uitdrogen van de grond tussen de gietbeurten.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is. Gebruik een kant-en-klare potgrond voor tuinplanten of meng gelijke delen potgrond, compost en perliet voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig maar niet drassig is. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de volle zon. Bescherm de plant tegen harde wind en hevige regenval.

  Het is belangrijk om in de winter de plant te beschermen tegen vrieskou door deze binnen te halen of af te dekken met mulch. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig op eventuele schade door vorst en verzorg de plant indien nodig.

  Houd de grond vochtig maar niet te nat en vermijd het besproeien van de bladeren. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Geef regelmatig voeding voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen.

  Voor Tuinplanten zoals deze plant is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen wordt aanbevolen bij tuinplanten zoals deze om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het leggen van een laag mulch rond de plant helpt ook bij het beschermen van de wortels tegen extremen in temperatuur. Kies organische mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Red' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Idealiter ligt de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei van de plant.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Red' kun je gebruik maken van insectenwerende zeep, neemolie of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Regelmatig inspecteren en handmatig verwijderen van plagen kan ook helpen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Red' is een opvallende en kleurrijke bloeiende plant met helderrode bloemen. Deze plant heeft donkergroene bladeren en groeit compact en dicht op elkaar, waardoor het een mooie bodembedekker is. Het bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Impatiens 'Deco Red' gedijt goed in de schaduwrijke en vochtige omgevingen en is ideaal voor het opfleuren van tuinen, bloembakken en hanging baskets. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en voegt een levendige en vrolijke noot toe aan elke buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.