Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy' is een vrolijke en kleurrijke plant met donkerpaarse bloemen en groen blad. Het is een compacte plant die goed gedijt in de schaduw en vochtige grond. Deze Impatiens voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of balkon met zijn opvallende bloemen. 'Deco Burgundy' is een populaire keuze voor borders, hanging baskets en bloembakken. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een biodiversiteitsvriendelijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die meestal in de herfst afsterft. Het behoort tot de Tuinplanten categorie.

  De plant is niet winterhard en dient beschermd te worden tegen vorst. Het is aan te raden om de planten binnen te halen tijdens de wintermaanden. Het is een eenjarige plant die niet bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in vochtige en schaduwrijke omstandigheden. Het regelmatig water geven is voldoende om de plant gezond te houden.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy' groeit goed in de schaduw en gedijt het beste in vochtige grond. Het is een populaire keuze voor schaduwrijke tuinen en bloembakken.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door de plant 2-3 keer per week water te geven. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Impatiens planten staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege hun kleurrijke bloemen en nectarrijke eigenschappen. Het is een populaire keuze voor tuinen die deze nuttige bestuivers willen aantrekken.

  Ja, Impatiens Walleriana Groep planten trekken bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen deze planten voor kleur en variatie, wat ook gunstig is voor de biodiversiteit. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een divers ecosysteem te creëren.

  "Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy' bloeit van mei tot oktober en kan bloeien voor een langere periode bij goede verzorging en de juiste groeiomstandigheden."

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Echter, het is belangrijk om in extreme hitte en felle zon bescherming te bieden.

  Nee, impatiens planten zijn niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan leiden tot maagklachten. Het wordt aanbevolen om deze planten niet te eten.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy' heeft geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Impatiens dienen regelmatig gesnoeid te worden om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar of na de bloeiperiode voor een compacte groei.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal samengesteld voor tuinplanten om de plant gezond te houden. Houd de potgrond vochtig maar niet doorweekt voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende meststoffen om de plant gezond te houden.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zon en harde wind. Een vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  Bescherm de plant in de winter tegen vorst door deze naar een beschutte plek te verplaatsen of door te bedekken met een mulchlaag. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar weg.

  Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding tijdens de groeiperiode.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig gedurende het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Vermijd overbemesting om te voorkomen dat de planten zich op ongewenste manieren gaan ontwikkelen.

  Het is gunstig om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Mulch kan bestaan uit compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy' gedijt goed in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Een te zure bodem kan problemen veroorzaken voor de groei en bloei van deze plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy', kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of pyrethrum spray. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kunnen ook helpen bij het voorkomen van plagen. Andere methoden zijn het planten van companion plants die bekend staan om het afweren van bepaalde soorten ongedierte en het aantrekken van nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Deco Burgundy' is een vrolijke en kleurrijke plant met donkerpaarse bloemen en groen blad. Het is een compacte plant die goed gedijt in de schaduw en vochtige grond. Deze Impatiens voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of balkon met zijn opvallende bloemen. 'Deco Burgundy' is een populaire keuze voor borders, hanging baskets en bloembakken. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een biodiversiteitsvriendelijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.