Kalanchoe 'Honey Bells'

Kalanchoe overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe 'Honey Bells' is een compacte vetplant met trossen van belvormige bloemen die lijken op honingdruppels. De bloemen zijn meestal geel tot oranje van kleur en trekken bestuivende insecten aan. De plant bloeit meestal in de winter en de lente en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Kalanchoe 'Honey Bells' heeft weinig water nodig en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke omgevingen. Deze plant wordt vaak gebruikt als kamerplant of als decoratief element in bloembedden en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Kalanchoe 'Honey Bells' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en geef matig water. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Kalanchoe 'Honey Bells' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Kalanchoe 'Honey Bells' heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door eerst goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Kamerplanten genieten van indirect zonlicht, dus vermijd felle zonnestralen. Te veel direct zonlicht kan bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met helder, indirect licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen.

  De Kalanchoe 'Honey Bells' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen de lucht in huis te zuiveren. Kamerplanten zoals deze kunnen schadelijke stoffen opnemen en omzetten in zuurstof. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren. Knip stengels die te lang worden bij.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Kamerplanten hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Gebruik speciale potgrond voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren.

  De kamerplant Kalanchoe 'Honey Bells' groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het is aan te raden om de plant af en toe te voorzien van voedingsstoffen door middel van plantenvoeding.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te lang nat blijven. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenmest tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Indien de bladeren vies zijn, kunnen ze voorzichtig worden afgeveegd met een vochtige doek. Het is niet nodig om de plant regelmatig te wassen onder de douche of met water, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Kalanchoe 'Honey Bells' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot gebrek aan bloei en groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de winter wanneer de lucht droger is. Besproei regelmatig de bladeren van de plant om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten geven over het algemeen de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte bodemverbeteraars. Overmatige zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad de wortels kan beschadigen.

  Kamerplanten hebben geen specifieke voedingsbehoeften. Het is voldoende om ze tijdens de lente en zomermaanden eenmaal per maand te voeden met een standaard vloeibare kamerplantenmest. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Kalanchoe 'Honey Bells' is een compacte vetplant met trossen van belvormige bloemen die lijken op honingdruppels. De bloemen zijn meestal geel tot oranje van kleur en trekken bestuivende insecten aan. De plant bloeit meestal in de winter en de lente en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Kalanchoe 'Honey Bells' heeft weinig water nodig en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke omgevingen. Deze plant wordt vaak gebruikt als kamerplant of als decoratief element in bloembedden en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.