Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' is een prachtige lelie met grote, helderoranje bloemen. Deze plant heeft een krachtige groei en bloeit in de zomermaanden. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Horizon' kan goed groeien in de volle zon of halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze lelie is perfect voor het toevoegen van kleur en sfeer in de tuin of borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' is gemakkelijk te onderhouden. Deze plant heeft regelmatig water en een lichte standplaats nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei en bloei. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Warme temperaturen helpen de plant om gezond te groeien en bloeien.

  Deze plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloei kan tot wel drie weken duren.

  Ja, lelies kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde op te nemen. Deze planten hebben de capaciteit om de lucht te zuiveren en een gezondere leefomgeving te creëren. Het regelmatig verzorgen en ontdoen van stof van de bladeren kan de luchtzuiverende eigenschappen verder verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou.

 • Knip de uitgebloeide bloemen af om energie naar de rest van de plant te laten gaan. Verwijder bruine bladeren en stengels om de plant gezond te houden. Snoei de plant tot de grond in het najaar om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft. Zorg er wel voor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om de plant water te geven aan de basis en niet op de bladeren.

  Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en geef regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water. Een evenwichtige potgrond met wat extra humus is ideaal voor deze Kamerplanten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een spons. Gebruik eventueel lauwwarm water om hardnekkig vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren droog zijn voordat u de plant terugzet op zijn plek.

  Deze plant heeft veel helder maar indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Zet hem daarom op een plek in huis waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste bij kamertemperatuur, tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, omdat dit de groei kan belemmeren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en verwarmingsbronnen te houden.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is ideaal voor de verzorging van deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is om uitdroging te voorkomen. Eventueel regelmatig sproeien kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te doen om de plant gezond te houden. Het gebruik van speciale potgrond voor zuurminnende planten kan ook helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Gebruik een algemene kamerplantenmest met een hoger stikstofgehalte in de lente en zomer. Verminder de bemesting in de herfst en winter. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en groeiproblemen.

 • Omschrijving

  Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' is een prachtige lelie met grote, helderoranje bloemen. Deze plant heeft een krachtige groei en bloeit in de zomermaanden. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Horizon' kan goed groeien in de volle zon of halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze lelie is perfect voor het toevoegen van kleur en sfeer in de tuin of borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.