Carex brunnea 'Jenneke'

Carex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Carex brunnea 'Jenneke' is een siergras met opvallend bruin blad dat een mooi contrast vormt in de tuin. Het blad is smal en langwerpig, waardoor het een speels en luchtig uiterlijk heeft. Deze plant groeit in pollen en vormt mooie zoden die langzaam uitbreiden. 'Jenneke' gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en is goed winterhard. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker onder bomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht.

  Ja, Carex brunnea 'Jenneke' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant iets minder vaak water nodig hebben.

  Carex brunnea 'Jenneke' houdt niet van felle zon en geeft de voorkeur aan een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  "Carex brunnea 'Jenneke' houdt van een warm en vochtig klimaat, dus het zal gedijen bij kamertemperatuur in uw woonkamer. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat, zoals een radiator of kachel. Houd de grond vochtig maar niet drassig voor een optimale groei."

  De "Carex brunnea 'Jenneke'" bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, veel kamerplanten hebben luchtzuiverende eigenschappen door het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof tijdens fotosynthese. Het is aan te raden om meerdenschermen te plaatsen om de plant optimaal te laten werken.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De optimale temperatuur voor deze planten is dus rond deze temperatuur. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat.

 • De Carex brunnea 'Jenneke' heeft geen specifieke snoei nodig, maar dode of beschadigde bladeren kunnen het hele jaar door worden verwijderd. Verwijder regelmatig eventuele uitlopers om de plant gezond te houden. Scherp gereedschap wordt aanbevolen om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te drassig. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Gebruik bij voorkeur lauw water en voorkom dat er water op de bladeren blijft staan.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goede kwaliteit potgrond die goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd te natte grond en zorg voor regelmatige bemesting om de plant gezond en goed gedijend te houden. Verpot de plant indien nodig om de groei en ontwikkeling te bevorderen.

  De plant heeft een voorkeur voor vochtige en voedselrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen en verzorg de bladeren door regelmatig stof af te nemen. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Je kunt de plant af en toe voorzichtig afstoffen met een zachte borstel of vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder dode of vergeelde bladeren regelmatig om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Een regelmatige inspectie helpt bij het voorkomen van ziekten en plagen.

  De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Een lichte omgeving bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De optimale luchtvochtigheid voor een Kamerplant zoals Carex brunnea 'Jenneke' ligt tussen de 50% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien en de plant niet in de buurt van een warmtebron te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen.

  De ideale zuurgraad voor Kamerplanten ligt tussen 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij Kamerplanten. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de groei te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  Carex brunnea 'Jenneke' is een siergras met opvallend bruin blad dat een mooi contrast vormt in de tuin. Het blad is smal en langwerpig, waardoor het een speels en luchtig uiterlijk heeft. Deze plant groeit in pollen en vormt mooie zoden die langzaam uitbreiden. 'Jenneke' gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en is goed winterhard. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker onder bomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.