Kalanchoe enkel blossfeldiana Kerinci Pink

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel blossfeldiana Kerinci Pink is een sappige en kleurrijke vetplant met dikke, vlezige bladeren. De bloemen zijn roze van kleur en groeien in dichte trossen bovenop de stengels. Deze plant bloeit rijkelijk en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De Kerinci Pink heeft weinig water nodig en gedijt goed in zonnige en warme omgevingen. Het is een populaire keuze voor kleurrijke en onderhoudsvriendelijke tuinen en interieurs.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en geef af en toe water, maar pas op dat de grond niet te nat wordt. De plant kan goed gedijen in kamertemperatuur.

  Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldiana Kerinci Pink heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Probeer direct zonlicht te vermijden om bladverbranding te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Kerinci Pink heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond lichtvochtig te houden, maar let op dat de plant niet te nat staat. Laat de bovenste laag van de grond drogen tussen het water geven door.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Kerinci Pink houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Plaats de plant daarom niet direct voor een raam op het zuiden. Zorg voor voldoende indirect zonlicht om de plant gezond te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei. Het vermijden van tocht en temperatuurschommelingen is ook belangrijk voor de gezondheid van deze plant.

  De plant bloeit normaal gesproken in de maanden februari tot en met april en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is echter niet zo effectief als sommige andere kamerplanten, zoals de Lepelplant of de Areca palm. Het is nog steeds aan te raden om regelmatig te ventileren voor optimale luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn groei en bloei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • De Kalanchoe enkel blossfeldiana Kerinci Pink kan na de bloei teruggesnoeid worden om de plant compact te houden. Verwijder de uitgebloeide bloemstengels en eventueel beschadigde of ongewenste bladeren. Snoei altijd met scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken. Laat de bovenste laag van de potgrond tussen gietbeurten door opdrogen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Kerinci Pink gedijt goed in kamerplantenpotgrond. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en biedt voldoende drainage voor de plant om gezond te blijven groeien. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend te zijn en mag niet te vochtig zijn. Het is belangrijk om een lichte potgrond te gebruiken met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de plant niet in een te zware grond staat om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een lichte omgeving. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt en geef de plant af en toe wat water. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of spons. Het is belangrijk om de bladeren niet te beschadigen tijdens het schoonmaken. Besproei de plant af en toe met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Kerinci Pink heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt voor een optimale groei. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het vermijden van temperatuurschommelingen is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of te hoge temperaturen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl een te vochtige lucht kan leiden tot schimmelgroei. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Kerinci Pink gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren om een optimale groei en bloei van de plant te bevorderen. Het regelmatig meten en eventueel aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof voor bloeiende planten, eens in de twee weken. In de winter is het voldoende om maandelijks te bemesten met een meststof met een lager stikstofgehalte. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld over de potgrond en niet op de bladeren terechtkomt.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Kerinci Pink is een sappige en kleurrijke vetplant met dikke, vlezige bladeren. De bloemen zijn roze van kleur en groeien in dichte trossen bovenop de stengels. Deze plant bloeit rijkelijk en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De Kerinci Pink heeft weinig water nodig en gedijt goed in zonnige en warme omgevingen. Het is een populaire keuze voor kleurrijke en onderhoudsvriendelijke tuinen en interieurs.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.