Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Red Tripoli'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum 'Red Tripoli' is een prachtige bloeiende plant met dieprode bloemen en een geel hartje. De bloemen hebben een opvallende en levendige uitstraling. Deze plant is geschikt voor in de tuin, maar kan ook goed groeien in een pot op het balkon of terras. De Chrysanthemum 'Red Tripoli' bloeit in de late zomer en herfst en trekt bijen en vlinders aan. Zorg voor een zonnige standplaats en voldoende water om deze plant optimaal te laten groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Red Tripoli' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. De plant heeft regelmatig water en licht nodig, en kan gedijen in een gemiddelde kamertemperatuur. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de zomermaanden. Zorg er ook voor dat de plant regelmatig gedraaid wordt, zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig, ongeveer een keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De Kamerplant Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Red Tripoli' houdt van een lichte standplaats, maar prefereert geen direct zonlicht. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden om verbranding van het blad te voorkomen. Plaats de plant op een plek met indirect licht voor de beste groeiresultaten.

  Ja, Chrysanthemum houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om optimaal te kunnen groeien. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  Chrysanten bloeien meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloeiperiode van deze plant kan variëren van 4 tot 8 weken, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, chrysanten zijn luchtzuiverende planten en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is aan te raden om regelmatig de bladeren af te nemen zodat de plant optimaal kan functioneren.

  Ja, Chrysanten staan graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Vermijd grote temperatuurverschillen om stress te voorkomen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan na de bloeiperiode, enkel de uitgebloeide bloemen en gele bladeren dienen te worden verwijderd. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en compact te houden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om beschadiging van de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in een te droge of te natte omgeving staat, dit kan leiden tot problemen zoals wortelrot. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Red Tripoli' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het regelmatig bemesten met een geschikte meststof zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Red Tripoli' gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige potgrond. De bodemkwaliteit moet licht zuur tot neutraal zijn en rijk aan voedingsstoffen om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen.

  Om de plant gezond te houden is het belangrijk om hem regelmatig water en licht te geven. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de luchtstroom te bevorderen.

  Je kunt de bladeren en bloemen van deze plant afstoffen met een zachte borstel of een vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Besproei de bladeren af en toe met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan met direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt voor een optimale groei. Houd er rekening mee dat de plant kan verbranden als deze te veel direct zonlicht krijgt.

  De ideale temperatuur voor de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Red Tripoli' ligt tussen de 15°C en 21°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen en vermijd tocht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Red Tripoli' gedijt goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze plant.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Red Tripoli' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt als ideaal beschouwd voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Het is belangrijk om Chrysanthemum regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Geef de plant geen mest in de winter wanneer de groei vertraagt. Het is raadzaam om de meststoffen te verdunnen en de plant niet te overbemesten.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum 'Red Tripoli' is een prachtige bloeiende plant met dieprode bloemen en een geel hartje. De bloemen hebben een opvallende en levendige uitstraling. Deze plant is geschikt voor in de tuin, maar kan ook goed groeien in een pot op het balkon of terras. De Chrysanthemum 'Red Tripoli' bloeit in de late zomer en herfst en trekt bijen en vlinders aan. Zorg voor een zonnige standplaats en voldoende water om deze plant optimaal te laten groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.