Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover is een compacte en bossige struikroos met glanzend groen blad en opvallende goudgele bloemen. De bloemen zijn groot en geurend, en verschijnen in overvloed gedurende het bloeiseizoen. Deze roos is zeer geschikt voor borders en perken in de tuin, en trekt vlinders en bijen aan. Golden Cover heeft een lange bloeiperiode en is goed bestand tegen ziekten. Het is een prachtige en vrolijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het zal in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek en eventueel extra mulch rond de wortels.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Regelmatig water geven en wat snoeiwerk in het voorjaar zorgen voor een gezonde en bloeiende plant. Plaats de plant op een zonnige standplaats voor het beste resultaat.

  De Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en plant deze op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Houd ook voldoende afstand tussen andere planten, zodat de Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

  Tuinplanten zoals 'Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover' hebben over het algemeen veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed gedijen en minder bloemen produceren. Het is daarom het beste om de plant op een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig, zeker tijdens warme periodes. Het is belangrijk dat de grond goed doorweekt is bij elke watergeefbeurt. Het is beter om minder vaak water te geven, maar dan wel royaal, dan vaker kleine beetjes water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit ondersteunt.

  Ja, als bloeiende plant trekt de Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover bestuivende insecten aan, wat een positief effect heeft op de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en voeding voor verschillende dieren, waardoor het de biodiversiteit kan verhogen. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben in de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en heeft een bloeiperiode die tot wel vier maanden kan duren. De bloemen zijn goudgeel van kleur en staan in grote trossen bij elkaar. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer wanneer hij in de volle zon staat.

  Nee, de bloemen en bladeren van de plant zijn niet eetbaar. Het is beter om niet te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Een Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover zal dus geen geluid absorberen of blokkeren in de tuin.

 • De Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover heeft jaarlijks snoei nodig om de vorm en bloei te bevorderen. Snoei in het voorjaar dode en beschadigde takken weg en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Verwijder ook oudere takken om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren.

  Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig is. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond met een goede drainage. Kies voor een universele potgrond met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en niet te nat wordt.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat. Voeg indien nodig compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats waar hij minstens 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Deze tuinplant kan geplant worden in borders, perken of in potten op het balkon of terras.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om mulch rond de basis van de plant aan te brengen en de plant af te dekken met een laag stro of bladeren. Dit beschermt de wortels tegen de vorst en bevordert een gezonde groei in het voorjaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren en snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden. Voeg in het voorjaar wat meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om organische meststoffen te gebruiken, zoals compost, koemest of organische mestkorrels. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking, en zorg voor een gelijkmatige verdeling rond de plant. Het is belangrijk om de plant na het bemesten voldoende water te geven om de voedingsstoffen goed op te kunnen nemen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, waardoor de plant beter kan groeien en bloeien. Het beschermt ook de wortels tegen vorst in de winter en voorkomt onkruidgroei. Bij het mulchen is het belangrijk om de plant niet te bedekken met een te dikke laag mulch om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten (Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover) geven de voorkeur aan een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een pH-waarde van ongeveer 6,0 tot 7,0 is ideaal voor een gezonde groei en bloei van deze planten.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten is het aan te raden regelmatig de plant te inspecteren op mogelijke plagen, zoals luizen of spint. Indien nodig kunnen insecticiden of natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om het probleem te behandelen. Voorkom overmatig water geven, dit kan schimmelziekten en schadelijke insecten aantrekken.

 • Omschrijving

  Rosa (Floribunda Grp) Golden Cover is een compacte en bossige struikroos met glanzend groen blad en opvallende goudgele bloemen. De bloemen zijn groot en geurend, en verschijnen in overvloed gedurende het bloeiseizoen. Deze roos is zeer geschikt voor borders en perken in de tuin, en trekt vlinders en bijen aan. Golden Cover heeft een lange bloeiperiode en is goed bestand tegen ziekten. Het is een prachtige en vrolijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.