Rosa (Shrub Grp) Velvet Cover

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Shrub Grp) Velvet Cover is een struikroos met fluweelachtige, dieprode bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,2 meter. De bloemen hebben een aangename geur en bloeien gedurende een lange periode in de zomer. Het blad van de plant is donkergroen en glanzend. Rosa (Shrub Grp) Velvet Cover is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Shrub Grp) Velvet Cover is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende struik die in het voorjaar weer nieuw blad zal krijgen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder deze grens. Het is verstandig om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De Tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te snoeien om de vorm te behouden. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant af en toe met plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat hij voldoende licht en lucht krijgt, en plant hem op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Tuinplanten zoals de Rosa (Shrub Grp) Velvet Cover groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei verminderen. Zorg voor voldoende zonlicht voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomermaanden kan wat vaker water geven nodig zijn.

  Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin. Planten die nectar produceren zullen vaak vlinders en bijen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit in de tuin omdat het bloemen biedt die insecten aantrekken en voedsel en schuilplaatsen biedt voor verschillende soorten dieren. Het draagt bij aan een gezonde en evenwichtige ecosysteem in de tuin. Planten spelen een belangrijke rol bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt gemiddeld ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt zelfs het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is ook aan te raden om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen om gezond te blijven.

  Nee, de Rosa (Shrub Grp) Velvet Cover is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gebruikt wordt voor decoratie in de tuin. Eet geen delen van deze plant.

  Ja, planten hebben een geluidsdempende werking en kunnen helpen om omgevingsgeluiden te absorberen. Echter, de mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van factoren zoals de grootte en dichtheid van het bladerdek van de plant. Over het algemeen hebben planten met dichte bladeren en stengels meer geluidsdempend effect.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de rest van de takken met een derde terug. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Tuinplanten Rosa (Shrub Grp) Velvet Cover heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te drassig wordt. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn, met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende vochtigheid. Het is ook aan te raden om onkruid regelmatig te verwijderen en de planten te voorzien van de juiste voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de bodem rondom de plant te bedekken met bladeren of stro. Ook is het aan te raden om de plant in te pakken met speciale winterbeschermingsmaterialen zoals noppenfolie.

  Deze plant bloeit het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de plant gezond te houden. Voeg in het voorjaar compost toe aan de grond rondom de plant voor extra voeding.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven. Daarnaast kunnen speciale rozenmeststoffen worden gebruikt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen, wat de groei en bloei van de plant ten goede komt. Het kan ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en bevriezing in de winter. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch voor een optimale groei van de plant.

  De bodem voor deze plant dient licht zuur tot neutraal te zijn met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen. Het gebruik van organische meststoffen kan helpen de juiste zuurgraad te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze planten, kunt u natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep gebruiken. Daarnaast kunt u ook roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen inschakelen om het ongedierte te bestrijden. Voor hardnekkige plagen kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie.

 • Omschrijving

  Rosa (Shrub Grp) Velvet Cover is een struikroos met fluweelachtige, dieprode bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,2 meter. De bloemen hebben een aangename geur en bloeien gedurende een lange periode in de zomer. Het blad van de plant is donkergroen en glanzend. Rosa (Shrub Grp) Velvet Cover is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.