Carmona retusa Bonsai

Bonsai

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Carmona retusa Bonsai is een kleine, compacte boom met glanzende groene bladeren en kleine witte bloemen. Het is een populaire keuze voor bonsai liefhebbers vanwege zijn mooie uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Deze plant gedijt goed binnenshuis op een plek met helder, indirect licht en regelmatig water geven. De Carmona retusa Bonsai kan ook worden gevormd door regelmatig te snoeien en te trainen. Het is een mooie en decoratieve toevoeging aan elke kamer of kantoorruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze bonsai plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zolang het regelmatig water krijgt, op een zonnige plek staat en af en toe gesnoeid wordt, gedijt het goed. Het is een sterke plant die weinig speciale zorg nodig heeft.

  Ja, de Carmona retusa Bonsai heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de pot en de temperatuur in de ruimte. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Test regelmatig met je vinger of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een locatie met voldoende licht, maar niet in de felle zon. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Het voorzien van voldoende licht en warmte zal de plant helpen gezond te blijven.

  De Carmona retusa Bonsai bloeit normaal gesproken in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt gemiddeld tussen de 2 tot 3 weken.

  Ja, als kamerplant is de Carmona retusa Bonsai luchtzuiverend. Het heeft de mogelijkheid om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het zorgt zo voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een temperatuur binnen dit bereik zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen.

 • Het snoeien van de plant is belangrijk om de vorm en grootte te behouden. Het is aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken te verwijderen. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of na de bloeiperiode.

  Geef de plant regelmatig water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor de kamerplant Carmona retusa Bonsai is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Gebruik een mix van turf, zand en (eventueel) perliet voor een optimale groei.

  Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met goede luchtcirculatie is ideaal voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water staan. Snoei regelmatig om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte borstel of doek om de plant gezond te houden. Daarnaast kan je af en toe de plant onder de douche zetten of besproeien met water om stof en insecten te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of reinigingsmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren van de plant.

  De Carmona retusa Bonsai heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven en goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Carmona retusa Bonsai gedijt het beste in een omgeving met een gemiddelde kamertemperatuur, tussen de 18-24 graden Celsius. Vermijd blootstelling aan sterke temperatuurschommelingen en tocht, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht in de winter en warmtebronnen zoals radiatoren in de zomer.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid te verhogen door regelmatig te sproeien met water of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en andere problemen.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet tussen de 6 en 7 liggen voor een optimale groei. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en gezondheidsproblemen voor de plant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Een goede bemesting voor kamerplanten is een speciale meststof voor groene planten of bonsai's. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) ongeveer één keer per maand, volg hierbij de instructies op de verpakking. Vergeet niet om de plant regelmatig water te geven in combinatie met de meststof voor optimale groei.

 • Omschrijving

  De Carmona retusa Bonsai is een kleine, compacte boom met glanzende groene bladeren en kleine witte bloemen. Het is een populaire keuze voor bonsai liefhebbers vanwege zijn mooie uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Deze plant gedijt goed binnenshuis op een plek met helder, indirect licht en regelmatig water geven. De Carmona retusa Bonsai kan ook worden gevormd door regelmatig te snoeien en te trainen. Het is een mooie en decoratieve toevoeging aan elke kamer of kantoorruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.