Begonia 'Lucerne'

Begonia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Begonia 'Lucerne' is een compact groeiende plant met opvallend groene bladeren die een zilverkleurige glans hebben. De bladeren zijn asymmetrisch van vorm en hebben een licht gegolfde rand. De plant produceert kleine, roze bloemen die bloeien in de zomer en het najaar. 'Lucerne' gedijt goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht en heeft regelmatig water nodig. Deze begonia is perfect voor binnenhuisdecoratie vanwege zijn elegante uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia 'Lucerne' is een makkelijke plant in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten.

  Ja, Begonia 'Lucerne' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar hij veel indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Begonia 'Lucerne' moet ongeveer 1-2 keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Geef de plant pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Kamerplanten houden over het algemeen niet van felle zon, omdat dit hun bladeren kan verbranden. Het is beter om ze op een plek te zetten waar ze indirect zonlicht krijgen. Te veel zon kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, Begonia 'Lucerne' houdt van warmte en heeft een ideale groeitemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten voor optimale groei.

  Begonia 'Lucerne' bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode van deze plant kan tot wel 2 maanden duren.

  Ja, de Begonia 'Lucerne' staat bekend om de luchtzuiverende eigenschappen. Hierdoor kan de plant helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant daarom niet in de buurt van tocht of extreme temperatuurschommelingen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, omdat deze langzaam groeit en compact blijft. Eventueel kunnen uitgebloeide bloemen of verkleurde bladeren worden weggeknipt om de uitstraling van de plant te verbeteren. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om beschadigingen te voorkomen.

  De Begonia 'Lucerne' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant doorweekt raakt. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar de grond moet niet te nat zijn om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  Begonia 'Lucerne' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet niet uitdrogen. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef maandelijks plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze kamerplant regelmatig schoon te maken om stof en vuil te verwijderen. Dit kan worden gedaan door voorzichtig met een vochtige doek over de bladeren te vegen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  De Begonia 'Lucerne' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei en bloei. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden. Bij lagere temperaturen kan de plant groeiproblemen ervaren.

  De Begonia 'Lucerne' heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Dit kan worden bereikt door regelmatig de bladeren te besproeien met water en de plant op een schotel met water te zetten. Het is ook handig om de plant in een ruimte te plaatsen met een gematigde luchtvochtigheid, bijvoorbeeld de badkamer. Als de luchtvochtigheid te laag is, kunnen de bladeren van de plant uitdrogen en bruin worden.

  De Begonia 'Lucerne' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die minder goed beschikbaar zijn voor de plant, terwijl een te lage zuurgraad de wortels kan beschadigen. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van meststoffen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar.

 • Omschrijving

  Begonia 'Lucerne' is een compact groeiende plant met opvallend groene bladeren die een zilverkleurige glans hebben. De bladeren zijn asymmetrisch van vorm en hebben een licht gegolfde rand. De plant produceert kleine, roze bloemen die bloeien in de zomer en het najaar. 'Lucerne' gedijt goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht en heeft regelmatig water nodig. Deze begonia is perfect voor binnenhuisdecoratie vanwege zijn elegante uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.