Chrysanthemum (Indicum Grp)

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den kinesiske aster (Indicum Grp) er en plante med smukke, farverige blomster, der ligner små tusindfryd. Planten vokser i buskform med grønne blade og kan nå forskellige højder afhængigt af varianten. Chrysantemum bruges ofte som dekorative planter i haver og som snitblomster i buketter. De blomstrer om efteråret og giver en glad og livlig atmosfære. Disse planter kræver regelmæssig vanding og sollys for at trives godt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Chrysanthemums er generelt ret lette at vedligeholde. De har brug for regelmæssig vanding og trives godt i veldrænet jord. Derudover blomstrer de bedst på et solrigt sted.

  Ja, Krysantemum (Indicum Grp) har brug for masser af lys for at vokse ordentligt. Placer planten derfor et solrigt sted i huset. Sørg for, at planten får mindst 6 timer direkte sollys om dagen.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Om vinteren kan vandingsfrekvensen reduceres.

  Chrysanthemum Indicum Grp trives med masser af lys, men undgå direkte sollys om sommeren. Placér planten et lyst sted med lidt skygge om eftermiddagen. For meget sollys kan brænde bladene.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) elsker varme og trives bedst i et varmt miljø med en konstant temperatur. Det er vigtigt at placere planten et sted, hvor det ikke bliver for koldt, især i vintermånederne. Sørg for en varm og solrig placering til denne plante for at kunne vokse optimalt.

  Krysantemum blomstrer normalt i efterårs månederne, fra september til november. Blomstringen kan vare i nogle uger til endda flere måneder, afhængigt af plejen og forholdene.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) har luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs. Planten hjælper med at reducere giftige stoffer i luften og skaber en sundere leveomgivelser. Regelmæssig vedligeholdelse af planten kan bidrage til renere og friskere luft indendørs.

  Ja, planten trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme temperaturer. Placer derfor planten et sted med stabil og behagelig temperatur i hjemmet.

 • Krysantenklippes bedst om foråret, inden den nye vækst begynder. Fjern døde blomster og beskær stænglerne ned til lige over jorden. Om nødvendigt kan planten også beskæres let igen om sommeren.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) har brug for regelmæssig vanding, især under blomstringsperioden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men pas på at rødderne ikke bliver for våde. Lad ikke vandet stå i potten for at undgå rodædel.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) har brug for en godt drænet pottemuld. Helst en blanding af pottemuld og sand for god dræning. Sørg for, at potten er stor nok, så rødderne har tilstrækkelig plads til at vokse.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke vandmættet, og undgå overgødning for at forhindre rodælt. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt for at fremme sund vækst.

  Vand planten regelmæssigt og sørg for, at jorden altid er let fugtig. Giv planten gødning til blomstrende planter hver måned. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Det er vigtigt at tørre støv regelmæssigt af bladene på denne plante med en fugtig klud. Dette hjælper planten med at trække vejret ordentligt og forebygger sygdomme. Undgå brug af kemiske rengøringsmidler, da disse kan være skadelige for planten.

  Stueplanter har generelt brug for indirekte lys og tåler ikke godt direkte sollys. Placer stueplanten et sted, hvor dagslyset kommer ind, men undgå direkte sollys. Sørg for at dreje planten regelmæssigt, så alle sider bliver jævnt belyst.

  Krysantemum planter foretrækker en gennemsnitstemperatur mellem 15 og 20 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke står i nærheden af træk eller temperatursvingninger. Om sommeren kan de også stå udenfor på et beskyttet sted.

  En luftfugtighed på cirka 60% er ideel for denne plante. Det er vigtigt at sprøjte regelmæssigt for at holde luftfugtigheden på et passende niveau. En luftfugter kan også hjælpe med at skabe det rette miljø for denne plante.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) trives bedst i en jord med en neutral surhedsgrad. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for denne plante. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodælsygdomme.

  For optimal growth and flowering of this plant, it is recommended to regularly fertilize with a balanced fertilizer during the growing season. Take into account the dosage on the packaging and avoid overfertilizing, as this can cause damage to the plant. Fertilize the plant preferably during the spring and summer months.

 • Beskrivelse

  Den kinesiske aster (Indicum Grp) er en plante med smukke, farverige blomster, der ligner små tusindfryd. Planten vokser i buskform med grønne blade og kan nå forskellige højder afhængigt af varianten. Chrysantemum bruges ofte som dekorative planter i haver og som snitblomster i buketter. De blomstrer om efteråret og giver en glad og livlig atmosfære. Disse planter kræver regelmæssig vanding og sollys for at trives godt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.