Hedera helix 'White Wonder'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'White Wonder' er en klatreplante med iøjnefaldende hvidmarmoreret blade. Bladene er små og hjerteformede og har en grøn kant med en hvid inderside. Denne klatreplante er dekorativ og giver en frisk udstråling i haven eller indendørs. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i skygge eller halvskygge. Denne variant kan bruges både som bunddække, klatreplante eller hængeplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og gøde planten lejlighedsvis. Derudover trives planten godt i indirekte lys og ved en moderat temperatur.

  Ja, planten har brug for meget lys, da det er en stueplante. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Et sted tæt på et vindue er ideelt.

  Hedera helix 'White Wonder' har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Giv lidt mere vand i varmt vejr.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og trives bedre på et sted med indirekte lys. For meget sol kan forbrænde bladene og beskadige planten. Giv derfor planten et sted med lidt skygge.

  Ja, Hedera helix 'White Wonder' elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde steder for at forblive sund. At kontrollere temperaturen regelmæssigt vil hjælpe med at opretholde optimale vækstforhold for planten.

  Hedera helix 'White Wonder' blomstrer om efteråret og efterårs månederne. Blomstringen kan vare ca. 4 til 6 uger.

  Ja, Hedera helix 'White Wonder' er luftrensende ligesom de fleste indendørs planter. Det kan hjælpe med at filtrere skadelige stoffer fra luften og forbedre luftkvaliteten. Det er et godt valg til indendørs brug for at rense luften.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette giver optimale vækstbetingelser og hjælper planten med at forblive sund. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for ekstreme temperatursvingninger.

 • Hedera helix 'White Wonder' kan regelmæssigt beskæres for at stimulere væksten og bevare formen. Beskær døde eller beskadigede blade og grene om foråret. Brug en skarp beskæresaks for at opretholde en pæn og sund plante.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for våd. Lad jorden tørre lidt ud mellem vandingerne. I vinterperioden har planten mindre behov for vand end om sommeren.

  Hedera helix 'White Wonder' trives godt i en let og veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da det kan føre til rodældning. Vand planten regelmæssigt, men lad pottemulden tørre før du vander igen.

  For indendørs planter er det vigtigt at sørge for en godt drænet jord med en let surhed. En blanding af pottemuld og groft sand er velegnet til succesfuld vækst. Sørg for, at planten kan optage tilstrækkelige næringsstoffer fra jorden for at forblive sund.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt ved stuetemperatur og indirekte sollys. Giv planten moderat vand, sørg for at jorden ikke tørrer ud, men heller ikke bliver for fugtig. Af og til skal du støve bladene af og beskære dem for at bevare formen.

  For at holde bladene på denne plante støvfrie, kan du lejlighedsvis tørre dem af med en fugtig klud. Undgå at bladene bliver for våde, da det kan forårsage skimmel. Det er vigtigt regelmæssigt at tjekke bladene for eventuel snavs og rengøre dem om nødvendigt.

  Hedera helix 'White Wonder' har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer planten derfor på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Sørg for at dreje planten regelmæssigt for at fremme en jævn vækst.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 15 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperatursvingninger eller træk. Beskyt planten mod kolde temperaturer under 10 grader Celsius.

  Luftfugtigheden for stueplanter som disse er bedst mellem 40% og 60%. En for lav luftfugtighed kan føre til tørre blade og brune kanter. At sprøjte blade kan hjælpe med at øge luftfugtigheden.

  Hedera helix 'White Wonder' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. En for høj eller for lav surhedsgrad kan påvirke plantens vækst og sundhed. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  Indendørs planter som denne kræver regelmæssig gødskning i vækstsæsonen, fra forår til efterår. Brug en afbalanceret flydende gødning til indendørs planter for at fremme vækst og blomstring. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed.

 • Beskrivelse

  Hedera helix 'White Wonder' er en klatreplante med iøjnefaldende hvidmarmoreret blade. Bladene er små og hjerteformede og har en grøn kant med en hvid inderside. Denne klatreplante er dekorativ og giver en frisk udstråling i haven eller indendørs. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i skygge eller halvskygge. Denne variant kan bruges både som bunddække, klatreplante eller hængeplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.