Hedera helix 'Yellow Ripple'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Yellow Ripple' er en klatrende plante med iøjnefaldende gule blade med en bølget kant. Bladene har en rig tekstur, og planten kan vokse både indendørs og udendørs. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i både sol og skygge. 'Yellow Ripple' bruges ofte som bunddække eller til at dække vægge og hegn. Det er et glimrende valg for at opfriske haver og interiører.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Hedera helix 'Yellow Ripple' er generelt nem at vedligeholde. Denne plante har ikke brug for meget vand, trives godt på et lyst sted og tåler tør luft. Regelmæssig støvning af bladene hjælper med at holde planten sund.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at trives godt. Det er vigtigt at placere planten et sted, hvor den får masser af naturligt lys, men undgå direkte sollys. Et vindue mod øst eller vest er ideelt til denne stueplante.

  Hedera helix 'Yellow Ripple' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at vente, indtil det øverste lag af jorden er tørt, før du giver vand igen. Sørg for, at potten kan dræne godt for at undgå rodrot.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker i stedet et lyst til halvskyggefuldt sted. Kraftigt sollys kan forårsage bladforbrænding og beskadige planten. Så det er bedst at holde planten væk fra direkte sollys.

  Ja, denne plante trives bedst ved en varm rumtemperatur mellem 18-22 grader Celsius. Det er vigtigt at undgå at udsætte den for kold træk eller ekstreme temperaturer. Almindelig opvarmning derhjemme er ideel for denne plante.

  Hedera helix 'Yellow Ripple' blomstrer fra september til november med små grønne blomster, der ikke er særlig iøjnefaldende. Blomstringen varer normalt i et par uger.

  Ja, Hedera helix 'Yellow Ripple' er kendt for sine luftrensende egenskaber. Det er en effektiv plante til at rense luften derhjemme og forbedre luftkvaliteten. Derfor er det et godt valg som stueplante.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme temperaturer for at fremme optimal vækst. Det anbefales at placere planten et varmt og lyst sted.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret eller efteråret. Fjern døde eller beskadigede blade og grene for at bevare plantens sundhed og form. Brug en skarp beskæresaks til at lave en pæn snit.

  Hedera helix 'Yellow Ripple' har brug for regelmæssig vanding, især under vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at give for meget vand for at forhindre rodrot. Lad det øverste lag af jorden tørre let mellem vandingerne.

  Denne plante har brug for fugtig og veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let sur til neutral. Udskift pottemulden årligt for optimal vækst og sundhed for planten.

  Den ideelle jord til denne plante er godt drænet og let fugtig. Det er vigtigt, at jorden er næringsrig og har en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Sørg for, at rødderne ikke bliver for våde for at undgå rodældre.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og er modstandsdygtige over for forsømmelse. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, og giv lejlighedsvis plantenæring. Beskær regelmæssigt for at fremme væksten og holde planten kompakt.

  Bladene på denne plante kan lejlighedsvis tørres forsigtigt af med en fugtig klud for at fjerne støv. Det er vigtigt at holde bladene rene regelmæssigt for at fremme plantens sundhed. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler, da de kan beskadige bladene.

  Hedera helix 'Yellow Ripple' har brug for masser af lys. Placer planten et sted med masser af indirekte sollys for optimal vækst. Undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperaturer. Sørg for en konstant og moderat temperatur for en sund vækst.

  Potteplanter som denne plante trives bedst i en moderat luftfugtighed på cirka 40-60%. Sørg for, at luftfugtigheden ikke er for lav, især om vinteren, når luften kan være tør. Sprøjt regelmæssigt bladene med vand for at øge luftfugtigheden omkring planten.

  Denne plante foretrækker en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. En for høj surhedsgrad kan hæmme plantens vækst, så det er vigtigt at kontrollere jordens pH regelmæssigt og om nødvendigt justere den. Brug af en pH-meter eller jordtestkit kan hjælpe med at overvåge surhedsgraden.

  Hedera helix 'Yellow Ripple' har brug for regelmæssig befrugtning i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en afbalanceret gødning til indendørs planter med tilstrækkelige næringsstoffer. Overgødning kan skade planten, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

 • Beskrivelse

  Hedera helix 'Yellow Ripple' er en klatrende plante med iøjnefaldende gule blade med en bølget kant. Bladene har en rig tekstur, og planten kan vokse både indendørs og udendørs. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i både sol og skygge. 'Yellow Ripple' bruges ofte som bunddække eller til at dække vægge og hegn. Det er et glimrende valg for at opfriske haver og interiører.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.