Ficus benghalensis 'Audrey'

Ficus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benghalensis 'Audrey', ook bekend als de Audrey-ficus, is een populaire kamerplant vanwege de grote, ovale bladeren die een diepgroene kleur hebben. Deze plant heeft een sterke stam en groeit uit tot een indrukwekkende en decoratieve boom in binnenomgevingen. De Audrey-ficus heeft een voorkeur voor een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd te veel direct zonlicht. Deze plant kan ook luchtwortels ontwikkelen die langs de stam groeien, wat bijdraagt aan zijn unieke uitstraling. Het regelmatig snoeien van de Audrey-ficus helpt bij het behouden van zijn vorm en gezondheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het niet veel verzorging nodig. Het is een sterke en duurzame kamerplant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem het liefst op een plek met veel helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Ficus Audrey heeft matig water nodig en moet ongeveer één keer per week worden bewaterd. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant liever te weinig water dan te veel.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het goed in een lichte standplaats zonder felle zon. Het is beter om de plant te beschermen tegen de felle zon om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om zijn groei te bevorderen.

  De Ficus benghalensis 'Audrey' bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de Ficus benghalensis 'Audrey' is een luchtzuiverende plant die schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren. Het is een populaire kamerplant die bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen die lager zijn dan 15 graden Celsius, omdat dit schadelijk kan zijn voor de groei en gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet direct naast een raam staat waar het erg koud kan worden in de winter.

 • Regelmatig snoeien van de plant is aan te raden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoeien kan het beste worden uitgevoerd in het voorjaar of de zomer.

  De Ficus benghalensis 'Audrey' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De potgrond voor deze plant moet goed drainerend zijn om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten met wat extra perliet of leem zorgt voor een goede luchtcirculatie rond de wortels. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te nat.

  De Bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend te zijn met een lichte zuurgraad. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het gebruik van een goede potgrond voor kamerplanten is aan te raden.

  De plant heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar niet drassig, en bemest de plant regelmatig tijdens de groeiperiode. Verpot de plant om de paar jaar om de groei te bevorderen.

  De bladeren van deze kamerplant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon en gezond te houden. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd om de uitstraling van de plant te verbeteren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele plagen of ziekten en deze indien nodig te behandelen.

  De Ficus benghalensis 'Audrey' gedijt het beste op een lichte standplaats, met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in de volle zon, maar zorg wel voor voldoende licht om de groei te bevorderen. Te weinig licht kan leiden tot bladval en een verminderde gezondheid van de plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Zorg ervoor dat de temperatuur 's nachts niet te ver daalt.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoog zijn om optimale groeiomstandigheden te behouden. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt de luchtvochtigheid te verhogen. Plaatsing van een luchtbevochtiger in de ruimte kan ook helpen.

  De Ficus benghalensis 'Audrey' heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik hiervoor speciale kamerplantenmest en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het geven van voeding.

 • Omschrijving

  De Ficus benghalensis 'Audrey', ook bekend als de Audrey-ficus, is een populaire kamerplant vanwege de grote, ovale bladeren die een diepgroene kleur hebben. Deze plant heeft een sterke stam en groeit uit tot een indrukwekkende en decoratieve boom in binnenomgevingen. De Audrey-ficus heeft een voorkeur voor een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd te veel direct zonlicht. Deze plant kan ook luchtwortels ontwikkelen die langs de stam groeien, wat bijdraagt aan zijn unieke uitstraling. Het regelmatig snoeien van de Audrey-ficus helpt bij het behouden van zijn vorm en gezondheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.