Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Rose

Pericallis (Cruentus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pericallis Venezia F1 Rose is een prachtige en opvallende plant met grote, roze bloemen. Deze plant behoort tot de Cruentus groep en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een mooie, roze kleur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De Pericallis Venezia F1 Rose is een populaire keuze voor tuinen en bloembakken vanwege haar kleurrijke en langdurige bloei. Deze plant gedijt het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Pericallis Venezia F1 Rose is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale eisen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt, en af en toe bemest wordt. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Ja, Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Rose heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Pericallis Venezia F1 Rose heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer altijd de droogte van de grond voordat je water geeft.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Rose houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verwelken. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen de felle zon.

  Ja, de Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Rose houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar de temperatuur constant is. Vermijd tocht en koude temperaturen voor een optimale groei.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en bloeit gemiddeld zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het kan helpen om schadelijke stoffen in de lucht te verminderen en de luchtvochtigheid te reguleren. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht fris en gezond te houden.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei na de bloeiperiode om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef in de winter iets minder water dan in de zomer.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en een goede luchtigheid heeft. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten. Ververs de potgrond jaarlijks of wanneer de plant te groot wordt voor zijn pot.

  De Kamerplant Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Rose groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en waar nodig bij te voeden met geschikte plantenvoeding.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond vochtig maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding voor een goede groei.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je een vochtige doek gebruiken. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken, zodat de plant optimaal kan blijven groeien. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Pericallis Venezia F1 Rose houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met voldoende indirect zonlicht voor een optimale groei. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige bloei.

  Deze plant gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht. Vermijd ook extreme temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze kan het beste tussen de 50-60% gehouden worden. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien, vooral tijdens droge periodes. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de 6,0 en 6,5 op de pH-schaal. Een licht zure bodem is dus het meest geschikt voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 Rose kan het beste worden bemest met een algemene kamerplantenmeststof. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt verdund volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Pericallis Venezia F1 Rose is een prachtige en opvallende plant met grote, roze bloemen. Deze plant behoort tot de Cruentus groep en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een mooie, roze kleur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De Pericallis Venezia F1 Rose is een populaire keuze voor tuinen en bloembakken vanwege haar kleurrijke en langdurige bloei. Deze plant gedijt het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.