Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 White

Pericallis (Cruentus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 White is een prachtige en opvallende plant met grote witte bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant bloeit langdurig en heeft een hoge bloeikracht. Het blad is groen en heeft een licht behaarde textuur. De Pericallis Venezia F1 White is een echte eyecatcher in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Hij heeft regelmatig water nodig en een plek met voldoende licht, maar verder heeft hij niet veel speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Ja, de Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 White heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities en de grootte van de pot waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 White houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met helder, indirect licht. Plaats de plant dus niet in de felle zon om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een lichte standplaats met wat ochtend- of avondzon is ideaal voor deze kamerplant.

  Ja, Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 White houdt van warmte en doet het goed bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden februari tot mei en de bloeiperiode kan ongeveer 6-8 weken duren. Het is een mooie toevoeging aan je huis tijdens de lente en vroege zomer.

  Ja, deze planten zijn luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Ze zorgen voor een gezondere leefomgeving door giftige stoffen uit de lucht te filteren. Het regelmatig onderhouden van de plant kan bijdragen aan een schoner en gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt goed bij kamertemperatuur en vermijdt extreme temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

 • Het is niet nodig om regelmatig Pericallis te snoeien, maar verwijder dode of beschadigde bladeren om de groei te bevorderen. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om deze gezond en compact te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt is. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Voor de beste resultaten moet de plant worden geplant in goed doorlatende potgrond die licht en luchtig is. Kies altijd voor een potgrond die specifiek is ontworpen voor bloeiende planten om de groei en bloei te optimaliseren. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 White heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Een lichtzure pH-waarde van de bodem is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig water. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant af en toe voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een zachte vochtige doek gebruiken om het stof van de bladeren te verwijderen. Af en toe kunt u de bladeren besproeien met lauw water om ze fris te houden. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 White heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige bloei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor de Pericallis plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij kamertemperatuur en kan niet goed tegen extreme hitte of kou. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid dient matig te zijn voor deze plant, vermijd extreme droogte of vochtigheid. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken indien nodig. Zet de plant op een plek met een normale luchtvochtigheid om optimale groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde van ongeveer 5.5 tot 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig, om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het gebruik van een meststof specifiek voor zure grond kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze plantensoort.

  Voor deze plant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig meststof toe te voegen. Gebruik een gebalanceerde meststof voor bloeiende planten, volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pericallis (Cruentus Grp) Venezia F1 White is een prachtige en opvallende plant met grote witte bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant bloeit langdurig en heeft een hoge bloeikracht. Het blad is groen en heeft een licht behaarde textuur. De Pericallis Venezia F1 White is een echte eyecatcher in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.