Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde'

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde' is een kleine plant met opvallende, bontgekleurde bladeren. De bladeren hebben een witte en groene marmerachtige tekening, wat zorgt voor een speels en decoratief effect. Deze plant staat bekend om zijn lage onderhoudsbehoeften en gedijt goed in een vochtige en goed gedraineerde omgeving. Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde' is perfect voor gebruik als kamerplant of in terrariums vanwege zijn compacte formaat. Het is een prachtige toevoeging aan elk interieur en voegt een vleugje kleur en levendigheid toe.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte standplaats te zetten, maar uit direct zonlicht. Regelmatig besproeien is ook belangrijk voor de Fittonia plant.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem op een plek met helder maar indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om de grond tussen de gietbeurten op te laten drogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest helder, indirect licht. Felle zonnestralen kunnen de bladeren verbranden. Een plek in de schaduw of halfschaduw is dus het beste voor deze kamerplant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste in kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Het is aanbevolen om de plant op een plek te zetten waar het warm en helder is, maar vermijd direct zonlicht.

  Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde' bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de plant Fittonia heeft luchtzuiverende eigenschappen doordat hij vervuilende stoffen uit de lucht kan opnemen en afbreken. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is echter aan te raden om meerdere kamerplanten te combineren voor een maximaal luchtzuiverend effect.

  Ja, Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is een ideale temperatuur voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde' kan regelmatig gesnoeid worden om de plant compact en gezond te houden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en knip eventueel lange takken terug om een mooie vorm te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om infecties te voorkomen.

  De Fittonia Bianco Verde heeft behoefte aan regelmatig maar matig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. In de wintermaanden kan de waterbehoefte iets verminderen.

  De Fittonia 'Bianco Verde' gedijt het beste in vochtige potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Gebruik een potgrond met veel organisch materiaal voor een gezonde groei van de plant.

  De bodemkwaliteit voor de Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde' moet goed doorlatend en licht zuur zijn, met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te voorkomen dat de wortels te nat worden. Een mengsel van potgrond en perliet of zand is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft behoefte aan een vochtige grond en regelmatig water geven is belangrijk. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig de bladeren besproeien helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kun je een zachte vochtige doek gebruiken om stof en vuil voorzichtig weg te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig afstoffen houdt de bladeren gezond en glanzend.

  De Fittonia heeft helder maar indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd te felle of directe zonnestralen.

  De Fittonia houdt van een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei.

  De luchtvochtigheid voor deze plant dient hoog te zijn, idealiter tussen de 60-70%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of de plant op een luchtbevochtiger te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine randen op de bladeren.

  De Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde' gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Gebruik in het groeiseizoen maandelijks een vloeibare kamerplantenmeststof volgens de aanwijzingen op de verpakking. In de wintermaanden is het voldoende om de plant om de zes weken te bemesten. Let op dat je niet overdoseren, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde' is een kleine plant met opvallende, bontgekleurde bladeren. De bladeren hebben een witte en groene marmerachtige tekening, wat zorgt voor een speels en decoratief effect. Deze plant staat bekend om zijn lage onderhoudsbehoeften en gedijt goed in een vochtige en goed gedraineerde omgeving. Fittonia verschaffeltii 'Bianco Verde' is perfect voor gebruik als kamerplant of in terrariums vanwege zijn compacte formaat. Het is een prachtige toevoeging aan elk interieur en voegt een vleugje kleur en levendigheid toe.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.