Ficus benjamina 'Danielle'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ficus benjamina 'Danielle' er en populær stueplante med glinsende, mørkegrønne blade og et elegant udseende. Denne variation af Ficus benjamina vokser kompakt og har en tæt blade struktur. Bladene er langstrakte og spidse i form. 'Danielle' har brug for lidt vand og lys og trives godt i et varmt og let fugtigt miljø. Det er vigtigt at støve bladene af regelmæssigt og klippe planten med jævne mellemrum for at bevare formen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Den trives godt med regelmæssig vanding og en lys placering, men undgå direkte sollys. Regelmæssig beskæring sikrer, at planten forbliver pænt kompakt.

  Ja, Ficus benjamina 'Danielle' har brug for meget lys for at kunne vokse godt. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Et vindue mod øst eller vest er ideelt.

  Ficus benjamina 'Danielle' skal have vand en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og tåler bedre indirekte lys. Så sørg for at placere planten et sted, hvor lyset filtreres. For meget sol kan beskadige bladene.

  Ja, denne plante kan lide varme og foretrækker en konstant temperatur mellem 18 og 23 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke står i nærheden af træk eller kold luft. Det er også vigtigt at undgå, at planten udsættes for ekstreme temperatursvingninger.

  Planten blomstrer normalt om sommeren, som juni, juli og august. Blomstringsperioden varer som regel et par uger til en måned.

  Ja, planten er luftrensende og kan filtrere skadelige stoffer fra luften. Det har en positiv effekt på luftkvaliteten i hjemmet. Det er et godt valg som indendørs plante for en sundere levevilkår.

  Ficus benjamina 'Danielle' foretrækker en konstant temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Den trives bedst ved moderate temperaturer indendørs. Det er vigtigt at undgå temperaturudsving for planten.

 • Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at fremme væksten og bevare formen. Beskær døde eller beskadigede blade og grene for at fremme plantens sundhed. Sørg for at bruge en skarp beskæresaks for at lave pæne og rene snit.

  Ficus benjamina 'Danielle' har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid er let fugtig. Undgå at planten står med dens rødder i vand, da det kan forårsage rodødelæggelse. Giv lidt mere vand om foråret og sommeren end om efteråret og vinteren.

  Ficus benjamina 'Danielle' har brug for godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Det er vigtigt at holde pottemulden fugtig, men ikke gennemblødt. Omplant planten hvert par år i frisk pottemuld for at fremme sundhed og vækst.

  "Jordkvaliteten for denne plante skal være god drænende for at forhindre rodrot. En blanding af pottemuld og groft sand er ideel. Sørg for regelmæssig vanding, men undgå stillestående vand i potten."

  Planten har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Hold jorden fugtig, men ikke for våd. Giv regelmæssigt plantenæring i vækstsæsonen.

  Det er vigtigt at tørre støvet af plantens blade med en fugtig klud for ikke at hindre fotosyntesen. Derudover anbefales det at skylle planten grundigt under bruseren fra tid til anden. Undgå dog at lade planten stå for længe i direkte sollys for at undgå bladforbrænding.

  Denne plante har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Placer den derfor et sted med klart, indirekte lys. For lidt lys kan føre til tab af blade.

  Ficus benjamina 'Danielle' trives bedst ved en konstant indendørstemperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Undgå temperatursvingninger og træk for at holde planten sund. Sørg for, at planten ikke står i nærheden af varmekilder som radiatorer eller pejse.

  Denne plante trives bedst i høj luftfugtighed, så det er godt at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter. Sørg for, at luftfugtigheden ikke bliver for lav, da dette kan få bladene til at tørre ud. Det er vigtigt at placere planten et varmt sted væk fra træk eller varmekilder, der kan sænke luftfugtigheden.

  Stueplanter trives bedst i en let sur til neutral jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for sund vækst og udvikling. Sørg for at måle jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  Planten kræver regelmæssig gødning i vækstsæsonen, der løber fra foråret til efteråret. Brug en afbalanceret gødning til stueplanter i henhold til den anbefalede dosering på emballagen. Undgå overgødskning, da dette kan skade planten.

 • Beskrivelse

  Ficus benjamina 'Danielle' er en populær stueplante med glinsende, mørkegrønne blade og et elegant udseende. Denne variation af Ficus benjamina vokser kompakt og har en tæt blade struktur. Bladene er langstrakte og spidse i form. 'Danielle' har brug for lidt vand og lys og trives godt i et varmt og let fugtigt miljø. Det er vigtigt at støve bladene af regelmæssigt og klippe planten med jævne mellemrum for at bevare formen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.