Rhododendron (Simsii Grp) 'Heide Hanisch'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Heide Hanisch' er en kompakt, stedsegrøn busk med skinnende, mørkegrønne blade. Om foråret blomstrer denne plante med smukke lyserøde blomster, der sidder i store klynger. Blomsterne har en markant duft og tiltrækker bier og andre bestøvere. 'Heide Hanisch' er en vinterhårdfør plante, der helst bør placeres et beskyttet sted og trives godt i sur jord. Denne rhododendron er en smuk tilføjelse til haven og kan også plantes i en potte på terrassen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Rhododendron Simsii Group 'Heide Hanisch' er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Sørg for tilstrækkeligt lys, vand og lejlighedsvis plantenæring, og planten vil trives godt. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for insekter og sygdomme.

  Ja, Rhododendron (Simsii Gruppe) 'Heide Hanisch' har brug for meget lys for at trives godt. Placer planten et sted med klart, indirekte sollys for den bedste vækst. Undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding.

  Rhododendronen har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. I gennemsnit skal du give planten vand cirka en gang om ugen, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden i rummet. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne.

  Rhododendron 'Heide Hanisch' kan ikke lide direkte sollys og foretrækker en lys placering med indirekte sollys. For meget skarpt sollys kan forårsage skade på bladene. Placer derfor planten et sted, hvor lyset bliver filtreret.

  Rhododendronen elsker varme og tåler ikke temperaturer under 10 grader Celsius. Placér planten på et varmt sted med indirekte solskin for optimal vækst. Sørg for, at temperaturen forbliver konstant for at holde planten tilfreds.

  Rhododendron blomstrer normalt i månederne april og maj, og blomstringen kan vare cirka fire uger. De smukke blomster tilføjer en farverig touch til dit hjem.

  Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Heide Hanisch' har en positiv indflydelse på luftkvaliteten indendørs og kan filtrere skadelige stoffer fra luften. Med sine tætte blade og smukke blomster bidrager den til et sundere miljø. Regelmæssig pleje og rengøring af planten fremmer dens luftrensende egenskaber.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader. Temperaturer over 25 grader kan være skadelige for planten. Det er vigtigt at opretholde en konstant temperatur for en sund vækst.

 • Rhododendron bør bedst beskæres let efter blomstring for at bevare formen og fremme væksten. Fjern døde eller beskadigede grene og klip de visne blomster væk. Det er vigtigt ikke at beskære for dybt for at undgå at hindre blomstringen næste år.

  Giv planten regelmæssigt vand, så jorden forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv vand på siden af potten i stedet for oven på planten for at undgå skimmel. Lad det øverste lag af jorden tørre let mellem vandingerne.

  Denne plant skal have sur og veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Brug gerne speciel pottemuld til surjordsplanter.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Heide Hanisch' trives bedst i let sur, veldrænet jord med god fugtighed. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har tilstrækkelige næringsstoffer. Undgå stående vand og tung, kompakt jord.

  Rhododendronen har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid forbliver let fugtig. Placer planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Giv planten plantenæring en gang hver 2. uge under vækstperioden.

  Du kan tørre bladene på denne plante af og til med en blød klud. Brug eventuelt en fugtig klud til at fjerne genstridigt snavs. Sørg for, at planten altid er støvfri for optimal vækst.

  Rhododendron 'Heide Hanisch' trives bedst på en lys placering med indirekte sollys. Sørg for, at planten modtager tilstrækkeligt naturligt lys, men undgå skarpt sollys, der kan forbrænde bladene. Placer planten helst i nærheden af et vindue mod øst eller vest.

  Den optimale temperatur for denne plante ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme kulde eller varme. Hold planten væk fra træk og varmekilder.

  En luftfugtighed på cirka 50-60% er ideel for stueplanter som Rhododendron. Dette kan opnås ved regelmæssig vanding, især om vinteren, når luften kan være tør. En luftfugter kan også bruges til at holde luftfugtigheden på det rigtige niveau.

  Denne plante foretrækker en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med specielle gødninger.

  Rhododendroner har brug for speciel gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en gødning, der er specielt udviklet til surjordede planter. Gød planten om foråret og om sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'Heide Hanisch' er en kompakt, stedsegrøn busk med skinnende, mørkegrønne blade. Om foråret blomstrer denne plante med smukke lyserøde blomster, der sidder i store klynger. Blomsterne har en markant duft og tiltrækker bier og andre bestøvere. 'Heide Hanisch' er en vinterhårdfør plante, der helst bør placeres et beskyttet sted og trives godt i sur jord. Denne rhododendron er en smuk tilføjelse til haven og kan også plantes i en potte på terrassen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.