Impatiens (New Guinea Grp)

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Group) is een kleurrijke en populaire kamerplant die afkomstig is uit Nieuw-Guinea. Het heeft opvallende bloemen in verschillende tinten zoals roze, paars, rood en wit. De plant gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden en bloeit langdurig tijdens de zomermaanden. Het blad is glanzend en groen van kleur, wat zorgt voor een mooie contrast met de heldere bloemen. Deze plant is ideaal voor het opfleuren van binnenruimtes en heeft minimale verzorging nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en gedijt goed bij helder, indirect licht. Regelmatig bemesten en dood bloedhoofdjes verwijderen zorgt voor een gezonde groei.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Let op de bladeren om te zien of de plant dorst heeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste in indirect licht. Felle zon kan zorgen voor verbranding van de bladeren. Zet de plant daarom op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) houdt van warmte en heeft een ideale groeitemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei. Pas op voor tocht en grote temperatuurschommelingen, deze kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  Impatiens (New Guinea Grp) bloeit meestal vanaf het voorjaar tot en met de herfst. De bloeiperiode kan gemiddeld zo'n 6 tot 8 maanden duren. Deze plant heeft dus een lange bloeiperiode waar je lang van kunt genieten.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet te koud of te warm staat. Het beste is dus een constante temperatuur binnen dit bereik.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan door regelmatig de uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren te verwijderen. Dit zal de groei van nieuwe bloemen bevorderen en de plant er gezond uit laten zien. Het is ook aan te raden om lange, slungelige scheuten af te knippen om de plant compact en weelderig te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de plant in een laag water blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken. In de winter kan de waterbehoefte verminderen, dus controleer regelmatig de vochtigheid van de grond.

  Voor de Impatiens (New Guinea Grp) is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed water vasthoudt, maar ook voldoende drainage biedt. Een mix van potgrond voor bloeiende planten met extra vermiculiet of perliet werkt goed. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond voor kamerplanten licht zuur is. Gebruik een speciale potgrond voor bloeiende planten voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen.

  Om je kamerplant te reinigen, kun je af en toe stof van de bladeren verwijderen met een zachte doek of een kleine borstel. Je kunt de bladeren ook voorzichtig afnemen met een vochtige doek om eventueel vuil te verwijderen. Pas op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  De Impatiens (New Guinea Grp) heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht voor optimale groei. In de zomer kan de plant ook buiten in de schaduw geplaatst worden.

  Optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  Kamerplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit zal de plant helpen om gezond en gelukkig te blijven.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH-waarde tussen 6 en 7). Het is belangrijk om de bodem goed te testen en indien nodig bij te stellen met specifieke meststoffen voor kamerplanten. Het handhaven van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te blijven en goed te groeien.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene vloeibare meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Geef niet te veel mest om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Group) is een kleurrijke en populaire kamerplant die afkomstig is uit Nieuw-Guinea. Het heeft opvallende bloemen in verschillende tinten zoals roze, paars, rood en wit. De plant gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden en bloeit langdurig tijdens de zomermaanden. Het blad is glanzend en groen van kleur, wat zorgt voor een mooie contrast met de heldere bloemen. Deze plant is ideaal voor het opfleuren van binnenruimtes en heeft minimale verzorging nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.