Petunia Fortunia Pink Wave

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Fortunia Pink Wave is een prachtige bloeiende plant met grote, roze bloemen die golven vormen in de tuin. Het is een hangplant die mooi staat in hanging baskets en bloembakken, maar kan ook in de volle grond geplant worden. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een gezonde groei en bloei. De Petunia Fortunia Pink Wave is perfect voor het creëren van een kleurrijke en levendige tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en bloeit in de lente en zomer. Het is een éénjarige plant.

  De winterhardheid van deze plant is ongeveer tot -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die matig vorstbestendig is en bescherming nodig heeft bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met een fleecedoek.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen. De Petunia Fortunia Pink Wave bloeit langdurig en is een goede keuze voor beginnende tuiniers.

  De Petunia Fortunia Pink Wave heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en te bloeien.

  De Petunia Fortunia Pink Wave groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed groeien in halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en kunnen de stelen langer worden.

  Tuinplanten zoals de Petunia Fortunia Pink Wave hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven. Afhankelijk van de weersomstandigheden, kan het nodig zijn om de plant 2 tot 3 keer per week water te geven. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Ja, de Petunia Fortunia Pink Wave is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleur en geur van de bloemen. Het is een geschikte plant voor tuinen omdat het bestuivers aantrekt en de biodiversiteit bevordert. Het kan helpen om de populatie van vlinders en bijen in uw tuin te vergroten.

  Petunia's dragen niet echt bij aan biodiversiteit in de tuin, omdat ze voornamelijk worden gekweekt voor decoratieve doeleinden en geen belangrijke voedsel- of schuilplaatsen bieden voor inheemse dieren. Andere planten met bloemen en bessen die bestuivers en vogels aantrekken, zijn beter geschikt voor een biodiverse tuin. Het is goed om een verscheidenheid aan planten te hebben die verschillende soorten dieren ondersteunen.

  De Petunia Fortunia Pink Wave bloeit vanaf mei tot en met september. De bloeiperiode van deze plant kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, de Petunia Fortunia Pink Wave kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant 's ochtends of' s avonds water te geven om verbranding van het blad te voorkomen.

  Nee, de plant "Petunia Fortunia Pink Wave" is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn bij inname.

  Petunia's hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Als tuinplanten kunnen ze echter wel bijdragen aan een aangename en rustgevende omgeving in de tuin. Het geluidsdempend effect wordt voornamelijk bereikt door planten met dicht bladerdek.

 • Om de plant er mooi en gezond uit te laten zien, is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren en verlengt de bloeiperiode. Om de plant compact te houden, kan indien nodig ook wat lichte snoei worden toegepast.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water op warme dagen minstens een keer per dag. Vermijd dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Kies een potgrond speciaal voor bloeiende planten en zorg ervoor dat de pot regelmatig water krijgt zonder dat de wortels te nat komen te staan. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om verse potgrond te voorzien.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende en vruchtbare grond om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en te bewateren.

  De Petunia Fortunia Pink Wave houdt van een zonnige standplaats en kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant gedijt goed in potten, hanging baskets of borders.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant naar binnen te halen of te bedekken met stro of noppenfolie. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme dagen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen om gezond en bloeiend te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus bemest matig en regelmatig.

  Mulchen is gunstig voor de plant, omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de temperatuur van de grond reguleert. Het kan worden toegepast in het voorjaar om de groei te bevorderen en in het najaar om de planten te beschermen tegen vorst. Kies organisch mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De Petunia Fortunia Pink Wave groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg voor een goede drainage om te voorkomen dat de wortels van de plant te nat worden. Het toevoegen van compost kan helpen de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan je ook preventief te werk gaan door regelmatig de planten te inspecteren en aangetast blad of ongedierte direct te verwijderen. Als de plaag te groot wordt, kan je ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  De Petunia Fortunia Pink Wave is een prachtige bloeiende plant met grote, roze bloemen die golven vormen in de tuin. Het is een hangplant die mooi staat in hanging baskets en bloembakken, maar kan ook in de volle grond geplant worden. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een gezonde groei en bloei. De Petunia Fortunia Pink Wave is perfect voor het creëren van een kleurrijke en levendige tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.