Fuchsia 'Frau Ida Noack'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fuchsia 'Frau Ida Noack' is een prachtige en opvallende plant met hangende bloemen in tinten van paars en roze met een witte rand. Haar bloemen hebben een elegante vorm en bloeien van de lente tot de herfst. De plant gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Ze kan zowel in de tuin als in potten op het terras worden gekweekt en trekt kolibries en vlinders aan vanwege haar kleurrijke bloemen. De 'Frau Ida Noack' is een verfijnde toevoeging aan elke tuin of patio.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de fuchsia 'Frau Ida Noack' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die tijdens het groeiseizoen bloemen produceert. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld noppenfolie. In de winter kan de plant het beste op een beschutte plek staan.

  Ja, de Fuchsia plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en bemesten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een gezonde groei. De plant kan het beste op een beschutte plek in de halfschaduw worden geplaatst.

  Tuinplanten zoals Fuchsia hebben meestal wat ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Voor een gezonde groei en bloei is het aan te raden om de planten ongeveer 30-60 cm van elkaar te planten, afhankelijk van de volwassen grootte van de plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De plant groeit het beste in de halfschaduw of in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en kan het minder bloemen produceren.

  De Fuchsia 'Frau Ida Noack' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, deze tuinplant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. De bloemen trekken vlinders en bijen aan vanwege hun kleur en geur. Het is een geschikte keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, Fuchsia's zijn aantrekkelijk voor bestuivende insecten zoals bijen, hommels en vlinders. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende soorten insecten. Het is belangrijk om een gevarieerd assortiment planten te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren. De bloemen zijn opvallend en trekken vaak vlinders en bijen aan.

  Fuchsia 'Frau Ida Noack' kan goed tegen de volle zon, maar prefereert wel wat schaduw op het heetste moment van de dag. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. De plant kan ook goed gedijen op een plekje met halfschaduw.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt meestal alleen voor decoratieve doeleinden gekweekt in tuinen. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom aanbevolen om de plant niet op te eten.

  Ja, de Fuchsia 'Frau Ida Noack' heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de dichte bladeren en de vorm van de plant. Het kan enige geluid absorberen, maar het is niet specifiek ontworpen om geluid te dempen.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode of zieke takken te snoeien. Ook kun je de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden. Gebruik altijd scherp en schoon gereedschap om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en niet bovenop de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de beste groei van deze tuinplant wordt aangeraden om goed doorlatende potgrond te gebruiken met een goede vochtretentie. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en een lichtzure pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt aangevuld met voeding en dat de plant niet uitdroogt.

  De plant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, maar ook niet te droog. Het toevoegen van compost kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te halen of te bedekken met een dikke laag bladeren of stro. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Eventueel kan ook een beschermhoes of anti-worteldoek gebruikt worden als extra isolatie.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en verwelkte bloemen regelmatig. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals de Fuchsia 'Frau Ida Noack' is het belangrijk om te bemesten met organische meststof in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig.

  Mulch kan nuttig zijn voor tuinplanten om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen vast te houden. Het kan ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen vorst in de winter. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch.

  Tuinplanten zoals de Fuchsia 'Frau Ida Noack' gedijen het best in een licht zure tot neutrale grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te meten en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en voorkomt dat de planten last krijgen van tekorten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt, zoals het besproeien van de plant met een mengsel van water en milde zeep. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes en roofmijten worden ingezet om ongedierte zoals bladluizen te bestrijden. Ten slotte is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Fuchsia 'Frau Ida Noack' is een prachtige en opvallende plant met hangende bloemen in tinten van paars en roze met een witte rand. Haar bloemen hebben een elegante vorm en bloeien van de lente tot de herfst. De plant gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Ze kan zowel in de tuin als in potten op het terras worden gekweekt en trekt kolibries en vlinders aan vanwege haar kleurrijke bloemen. De 'Frau Ida Noack' is een verfijnde toevoeging aan elke tuin of patio.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.