Fuchsia 'Mieke Meursing'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fuchsia 'Mieke Meursing' er en kompakt og rigtblomstrende plante med iøjnefaldende hængende blomster i forskellige nuancer af rosa og lilla. Blomsterne har en klokkeformet struktur og vises fra tidlig forår til den første frost. Planten trives bedst på en lys placering med tilstrækkelig fugtig jord og beskyttelse mod skarp eftermiddagssol. 'Mieke Meursing' er en vinterhårdfør fuchsia, der kan plantes både i bede og i potter og hængekurve. Regelmæssig beskæring fremmer plantens blomstring og form.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der primært bruges for sine smukke blomster. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om efteråret.

  Planten Fuchsia 'Mieke Meursing' er vinterhårdfør til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at bringe planten indendørs om vinteren eller beskytte den mod frost. Hold planten tør og give moderat vand i vintermånederne.

  Fuchsia 'Mieke Meursing' kræver lidt vedligeholdelse og er rimeligt nem at passe. Sørg for tilstrækkelig vanding og let gødning i vækstsæsonen. Beskyt planten mod frost og beskær regelmæssigt for at bevare formen.

  Fuchsia 'Mieke Meursing' har brug for cirka 30 til 50 cm plads for at kunne vokse godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luftcirkulation. Tag også højde for plantens højde, når den er fuldt udviklet.

  Fuchsia 'Mieke Meursing' trives bedst i halvskygge til sol. Det anbefales ikke at placere planten i fuld skygge, da det kan påvirke blomstringen. Sørg for tilstrækkeligt lys til en sund vækst og blomstring.

  Haveplanter har generelt brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejret. Tjek altid jordfugtigheden, før du vander for at undgå rodfrugt. Det er vigtigt at holde jorden jævnt fugtig i vækstperioden.

  Ja, Fuchsia-planter er kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster. De kan være et godt supplement til en have, der sigter mod at tiltrække bestøvende insekter.

  Fuchsia-planten er ikke specielt velegnede til at fremme biodiversitet, da de primært dyrkes på grund af deres dekorative blomster og ikke bidrager meget til økosystemet. De giver lidt mad eller skjul til indfødte dyr. Generelt anbefales lokale planter til at støtte biodiversitet i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til oktober og har en blomstringsperiode på cirka 4 måneder.

  Denne plante foretrækker en placering med halvskygge til skygge. Det kan dog også tåle lidt morgen- eller aften sol. Direkte fuld sol kan dog være skadeligt for planten.

  Nej, Fuchsia planten er ikke spiselige. Den dyrkes primært for sine smukke blomster og dekorative værdi i haven. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, haveplanter har en begrænset støjreducerende effekt ved at absorbere lydbølger. Effekten er dog minimal sammenlignet med ægte støjreducerende materialer. Det kan dog give en vis forbedring af lydabsorption i haven eller på balkonen.

 • Det anbefales at beskære fuchsia planten årligt om foråret for at fremme blomstringen. Fjern døde grene og beskær eventuelt planten tilbage til cirka 15 cm over jorden. Sørg for, at planten får tilstrækkelig lys og luft efter beskæringen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig. Undgå, at rødderne står for længe i våd jord for at undgå rådne rødder.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. En pottemuld specielt designet til blomstrende planter anbefales. Sørg for, at potten har tilstrækkeligt drænhuller til at dræne overskydende vand.

  Jordkvaliteten skal være god drænet og let sur, helst med tilstrækkeligt organisk materiale. Det er vigtigt, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodråd. En pH-værdi mellem 4,5 og 6,5 er ideel for de fleste haveplanter.

  Den Fuchsia 'Mieke Meursing' trives bedst på en placering i halvskygge eller skygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod kraftig vind og direkte sollys. En fugtig og veldrænet jord er ideel til denne haveplante.

  For at beskytte planten om vinteren anbefales det at flytte den til et frostfrit sted eller dække den med muld eller halm. På den måde forbliver planten beskyttet mod kulde og frostsprængninger. Det er vigtigt at flytte planten tilbage til en solrig placering til foråret for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for let fugtig, veldrænet jord og giv regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Fjern regelmæssigt døde blomster og beskær om foråret for at holde planten kompakt og sund.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt om foråret og sommeren. Brug en gødning til blomstrende planter, der er rig på kalium for at fremme blomstringen. Følg altid vejledningen på emballagen for den korrekte dosering og hyppighed.

  Mulch er nyttigt for haveplanter, fordi det hjælper med at holde fugtigheden fast og undertrykke ukrudt, hvilket holder planten sund. Det kan bestå af organisk materiale som blade, halm eller træflis, og det skal regelmæssigt påføres omkring planterne. Det hjælper også med at skabe en sund jordstruktur og fremme jordlivet.

  Have planterne en præference for en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med gødning eller jordforbedringsmidler. En for sur eller for basisk jord kan føre til ernæringsproblemer og dårlig vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du bruge naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse. Derudover kan du også bruge neemolie eller pyrethrin mod bladlus og spindemider. Sørg for god luftcirkulation og undgå overdreven fugtighed for at forebygge sygdomme som meldug.

 • Beskrivelse

  Fuchsia 'Mieke Meursing' er en kompakt og rigtblomstrende plante med iøjnefaldende hængende blomster i forskellige nuancer af rosa og lilla. Blomsterne har en klokkeformet struktur og vises fra tidlig forår til den første frost. Planten trives bedst på en lys placering med tilstrækkelig fugtig jord og beskyttelse mod skarp eftermiddagssol. 'Mieke Meursing' er en vinterhårdfør fuchsia, der kan plantes både i bede og i potter og hængekurve. Regelmæssig beskæring fremmer plantens blomstring og form.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.