Fuchsia 'Winston Churchill'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fuchsia 'Winston Churchill' is een prachtige hangplant met opvallende bloemen in de kleuren rood en paars. De bloemen hebben een unieke vorm met lange elegante kelkblaadjes. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt hiermee vlinders en bijen aan. 'Winston Churchill' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in een hanging basket als in een pot op het terras geplaatst worden. Deze plant gedijt het best op een lichte standplaats met voldoende vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in de lente opnieuw bladeren krijgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is geen winterharde plant en heeft bescherming nodig tegen strenge vorst.

  Fuchsia 'Winston Churchill' is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Hij heeft regelmatig water nodig en moet beschermd worden tegen felle zon. Verder is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  "Fuchsia 'Winston Churchill' heeft ruimte nodig voor zijn hangende groeiwijze en kan het best geplant worden in een ruime pot of in de volle grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden en te groeien."

  Fuchsia's groeien het best in halfschaduw tot zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een optimale groei en bloei. In volledige schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Fuchsia 'Winston Churchill' heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij warm weer iets vaker water dan bij koeler weer.

  Ja, de plant 'Fuchsia Winston Churchill' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen en felle kleuren. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit. De plant trekt verschillende soorten bestuivers aan, wat helpt bij het bevorderen van een gezonde en evenwichtige omgeving.

  Ja, de Fuchsia 'Winston Churchill' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt de plant bij aan de diversiteit van insecten in de tuin en de omgeving. Het zorgt voor een gezondere en evenwichtige natuurlijke omgeving.

  De Fuchsia 'Winston Churchill' bloeit van juni tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  De fuchsia plant kan niet goed tegen de volle zon en staat het liefst op een plek met halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verbleken. Plaats de plant daarom op een beschutte plek in de tuin.

  Nee, de plant Fuchsia 'Winston Churchill' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een dichte groei en grote bladeren die geluid kunnen absorberen. Hierdoor kan de plant een bijdrage leveren aan geluidsdemping in de tuin. Het effect zal echter beperkt zijn, omdat de plant niet specifiek gekweekt is voor geluidsdemping.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar door uitgebloeide takken weg te knippen. Snoei ook regelmatig dode of zieke takken weg om de plant in optimale conditie te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Besproei de bladeren niet, om schimmelvorming te voorkomen.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig tijdens het groeiseizoen plantenvoeding toe om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de grond vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om organisch materiaal toe te voegen voor een gezonde bodemstructuur.

  De Fuchsia 'Winston Churchill' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de plant beschermd staat tegen felle zon en harde wind. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant te verplaatsen naar een beschutte plek of door deze in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen en takken om de plant gezond te houden en voorkom overmatige bloei door regelmatig te bemesten. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant bij strenge vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het groeiseizoen elke 2-4 weken bemesting nodig. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloeiperiode te verlengen. Pas op voor overbemesting, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Mulch beschermt de bodem rondom de planten, houdt vocht vast en voorkomt dat onkruid groeit. Het kan worden gebruikt om de wortels van de planten warm te houden tijdens koud weer. Bij het mulchen is het belangrijk om een laag van ongeveer 5 tot 10 cm aan te brengen rondom de planten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 5,5-6,5). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren voor deze tuinplant.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig te controleren op insecten zoals bladluizen, witte vlieg en spint. Het is aan te raden om natuurlijke bestrijdingsmethoden te gebruiken, zoals het besproeien met zeepwater of het introduceren van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voldoende watergift om de weerstand van de plant te verhogen.

 • Omschrijving

  De Fuchsia 'Winston Churchill' is een prachtige hangplant met opvallende bloemen in de kleuren rood en paars. De bloemen hebben een unieke vorm met lange elegante kelkblaadjes. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt hiermee vlinders en bijen aan. 'Winston Churchill' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in een hanging basket als in een pot op het terras geplaatst worden. Deze plant gedijt het best op een lichte standplaats met voldoende vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.