Dianthus Lotto

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Lotto is een mooie en compacte vaste plant met helder roze bloemen en een geurige geur. Het heeft smalle bladeren en bloeit van de lente tot de herfst. Deze plant gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een perfecte keuze voor borders, rotstuinen of als snijbloem. Dianthus Lotto trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dianthus Lotto is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een plant die in de lente en zomer bloeit. Het is aan te raden om de plant in het najaar te snoeien.

  Dianthus Lotto is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Deze tuinplant kan goed overwinteren mits de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben niet veel speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Planten op een zonnige plek in goed doorlatende grond zal de groei en bloei bevorderen.

  Dianthus Lotto heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te gedijen.

  "Dianthus Lotto" groeit het beste in de volle zon en bloeit rijkelijk met voldoende licht. Het is daarom aan te raden om deze plant te plaatsen op een plek waar het minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Dianthus Lotto heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant groeit. Overmatig water geven moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een mooie aanvulling op een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, de Dianthus plant trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor kleur en variatie in de tuin, wat ook gunstig is voor verschillende insecten en dieren. Tot slot kan de plant zorgen voor extra voedselbronnen voor vogels en andere dieren in de tuin.

  De "Dianthus Lotto" bloeit normaal gesproken in de maanden mei tot en met augustus. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die weinig zorg nodig heeft.

  Nee, de plant "Dianthus Lotto" is niet eetbaar. Het is een decoratieve bloeiende plant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn mooie bloemen in de tuin. Consumptie kan tot gezondheidsproblemen leiden.

  Ja, Dianthus planten hebben over het algemeen een dicht bladerdek waardoor ze geluid kunnen dempen. Het helpt echter niet tegen alle soorten geluidsoverlast. Het is vooral effectief bij het verminderen van omgevingsgeluid.

 • Om de plant in vorm te houden en te bevorderen dat er nieuwe bloemknoppen ontstaan, is het goed om regelmatig uitgebloeide bloemen weg te knippen. Dit kan het beste worden gedaan na de bloeiperiode. Snoei tot ongeveer 5 cm boven de grond om de plant te verjongen en de groei te stimuleren.

  De Dianthus Lotto heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is aan te raden om de plant 's morgens water te geven om schimmelproblemen te voorkomen.

  Dianthus Lotto gedijt goed in goed doorlatende en licht zure potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond mix speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  De Dianthus Lotto gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot goede kwaliteit. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor het beste resultaat. Overmatig natte grond kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor een goede waterafvoer.

  De Dianthus Lotto gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vocht en wind. Je kunt de plant beschermen door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de wortels aan te brengen en de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten hebben een gemiddelde hoeveelheid voeding nodig en kunnen goed gedijen op een universele meststof met een evenwichtige samenstelling van voedingsstoffen. Bemest de planten bij voorkeur in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

  Mulch kan worden toegepast rondom dianthus planten om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Het is aan te raden om een laag mulch van ongeveer 5-7 cm aan te brengen in het voorjaar. Let op dat de mulch niet direct tegen de stelen van de planten wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten zoals Dianthus Lotto geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem is aanbevolen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Planten in de tuin kunnen last hebben van ongedierte zoals bladluizen, trips of kevers. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Ook kunnen planten beschermd worden door regelmatig te controleren op ongedierte en aangetaste bladeren te verwijderen.

 • Omschrijving

  Dianthus Lotto is een mooie en compacte vaste plant met helder roze bloemen en een geurige geur. Het heeft smalle bladeren en bloeit van de lente tot de herfst. Deze plant gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een perfecte keuze voor borders, rotstuinen of als snijbloem. Dianthus Lotto trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.