Dianthus Disco

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Disco is een opvallende en kleurrijke plant met dubbele geurige bloemen in verschillende tinten, zoals roze, rood en wit. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk van het voorjaar tot aan het najaar. Dianthus Disco is zeer geschikt voor borders, rotstuinen, potten en bloembakken en trekt vlinders en bijen aan. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon en goed doorlatende grond. Met regelmatige verzorging, zoals het verwijderen van uitgebloeide bloemen, kan Dianthus Disco een prachtige aanvulling zijn in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een meerjarige plant die terugkomt in het voorjaar. Het is daarom een populaire keuze voor tuinen die wat extra kleur kunnen gebruiken.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Deze tuinplant kan dus redelijk goed tegen koude temperaturen.

  Deze tuinplant is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Daarnaast is het goed om jaarlijks de plant te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Dianthus Disco heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten voor optimale luchtcirculatie en voorkom zo ziektes. Plant ze bij voorkeur op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is af te raden om de plant in de schaduw te planten, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren. Het is aan te bevelen om de plant op een zonnige en goed doorlatende locatie te plaatsen.

  De "Dianthus Disco" heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In droge periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die een bijen- en vlindervriendelijke omgeving willen creëren.

  Dianthus Disco is goed voor biodiversiteit. Het trekt bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de gezondheid van de tuin. Daarnaast zorgt het voor variatie in de vegetatie, wat de biodiversiteit bevordert.

  De Dianthus Disco bloeit van mei tot en met september. De bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, de Dianthus Disco kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Deze tuinplanten hebben behoefte aan veel zonlicht om goed te groeien en te bloeien.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het wordt niet aanbevolen om de plant te consumeren.

  Dianthus Disco heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk decoratief en zorgt voor kleur in de tuin. Het is niet geschikt als geluidsisolatie.

 • De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm en het uiterlijk te behouden. Verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder ook eventueel beschadigde of zieke bladeren om de plant gezond te houden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Het is het beste om 's ochtends water te geven om schimmelgroei te voorkomen.

  Dianthus Disco heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een potgrond met toegevoegde meststoffen.

  De bodemkwaliteit van Tuinplanten zoals "Dianthus Disco" moet goed doorlatend en voedselrijk zijn voor een optimale groei. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Eventueel kan regelmatig bemesten met organische mest de bloei bevorderen.

  De Dianthus Disco heeft graag een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, dus zet hem op een plek waar hij minstens 6 uur per dag zonlicht ontvangt. Deze tuinplant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door een laag mulch aan te brengen rond de basis. Daarnaast kan een beschermende doek of fleecedeken worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode voldoende water krijgt.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar en de zomer periodiek wat plantenvoeding.

  Tuinplanten zoals Dianthus Disco profiteren van regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en mooie bloemen te produceren. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de groei te stimuleren en de bloei te bevorderen. Breng de meststof aan volgens de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

  Het is aan te raden om de bodem rondom de plant te bedekken met mulch om onkruidgroei tegen te gaan en vocht vast te houden. Zo blijft de grond rondom de plant gezond en zal de plant beter gedijen. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant optimaal te laten groeien.

  De bodem voor Tuinplanten moet bij voorkeur lichtzuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zuurminnende planten kunnen problemen ondervinden in te basische grond. Het is raadzaam om de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig aanpassingen te doen met bijvoorbeeld speciale meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan regelmatig besproeien met een biologisch bestrijdingsmiddel zoals neemolie of pyrethrum effectief zijn. Daarnaast kunnen ook natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, ingezet worden voor de bestrijding. Zorg er ook voor dat de plant voldoende gezond en sterk is, zodat deze beter bestand is tegen eventuele plagen.

 • Omschrijving

  Dianthus Disco is een opvallende en kleurrijke plant met dubbele geurige bloemen in verschillende tinten, zoals roze, rood en wit. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk van het voorjaar tot aan het najaar. Dianthus Disco is zeer geschikt voor borders, rotstuinen, potten en bloembakken en trekt vlinders en bijen aan. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon en goed doorlatende grond. Met regelmatige verzorging, zoals het verwijderen van uitgebloeide bloemen, kan Dianthus Disco een prachtige aanvulling zijn in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.