Dianthus Show Girl

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Show Girl is een prachtige en opvallende tuinplant met grote en kleurrijke bloemen die lijken op geurende anjers. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan met haar nectarrijke bloemen. Dianthus Show Girl gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Deze plant heeft regelmatig water nodig maar tolereert droge periodes goed. Dianthus Show Girl is een mooie aanwinst voor tuinen, borders en bloembakken vanwege haar unieke en levendige uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dianthus Show Girl is niet groenblijvend. De plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een eenjarige plant die speciaal is gekweekt voor zijn prachtige bloemen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant extra te beschermen.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en dode bloemen te verwijderen voor een langere bloei. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

  Dianthus Show Girl heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Houd rekening met de groeisnelheid en afmetingen van de planten bij het planten in de tuin.

  Nee, de Dianthus Show Girl groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed gedijen en minder bloemen produceren.

  De Tuinplant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, Dianthus Show Girl is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan met zijn opvallende en geurige bloemen, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin voor het aantrekken van nuttige insecten. Deze eigenschap maakt het een populair keuze voor liefhebbers van tuinplanten die graag bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders die zorgen voor bestuiving en een gezonde tuinomgeving bevorderen. Daarnaast kan het ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3-4 maanden. Het is een langbloeiende plant die gedurende de zomermaanden kleur aan de tuin toevoegt.

  Ja, de Dianthus Show Girl kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden en goed groeit en bloeit met voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de Dianthus Show Girl is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek geteeld worden voor consumptie.

  Ja, Dianthus planten hebben de eigenschap om geluid te dempen vanwege hun dichte begroeiing en bladeren met een harig oppervlak. Hierdoor kunnen ze dienen als een natuurlijke geluidsisolatie in de tuin. Het planten van meerdere Dianthus Show Girl planten kan bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te verlengen. Snoei eventuele uitlopers die te lang worden om een compacte groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water bij de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren.

  De Dianthus Show Girl heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond speciaal ontworpen voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en voeg organisch materiaal toe voor een optimale groei.

  Dianthus Show Girl heeft graag een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om rotten te voorkomen. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en potten.

  Voor de winter is het raadzaam om de plant te beschermen door een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Ook kunnen vorstgevoelige planten worden afgedekt met een doek of speciale winterbeschermingshoezen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en in volle zon.

  Tuinplanten zoals de Dianthus Show Girl hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een universele meststof voor bloeiende planten. Gebruik in het voorjaar en zomermaanden vloeibare meststoffen om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosering volgt om overbemesting te voorkomen.

  Om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen, is het aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen. Dit kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten staan het liefst in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem te testen en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals Dianthus Show Girl, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op luizen, trips of spint. U kunt ook natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten introduceren of gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Mocht dit niet helpen, dan kunt u ook chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar wees hier voorzichtig mee en volg de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Dianthus Show Girl is een prachtige en opvallende tuinplant met grote en kleurrijke bloemen die lijken op geurende anjers. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan met haar nectarrijke bloemen. Dianthus Show Girl gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Deze plant heeft regelmatig water nodig maar tolereert droge periodes goed. Dianthus Show Girl is een mooie aanwinst voor tuinen, borders en bloembakken vanwege haar unieke en levendige uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.