Ficus benjamina Fantasy

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ficus benjamina Fantasy is een tropische plant met glanzende groene bladeren die een lichte bonte rand hebben en een vleugje roze. Deze ficus heeft een struikachtige groeiwijze en kan uitgroeien tot een grote kamerplant. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe besproeien helpt de plant gezond te houden. De Ficus benjamina Fantasy is een mooie toevoeging aan elk interieur en zorgt voor een frisse uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Ook gedijt de plant goed bij voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom bij een raam op het oosten of westen. Direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  De Ficus benjamina Fantasy heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats hem daarom op een plek met veel licht, maar vermijd felle zonnestralen. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De plant bloeit meestal in de maanden juli en augustus. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de Ficus benjamina Fantasy staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Hij helpt bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, je staat graag op een plek waar het tussen de 15 en 25 graden is. Op die manier voel je je het meest comfortabel en gezond. Houd rekening met een constante temperatuur om optimaal te kunnen gedijen.

 • Om de plant compact en in vorm te houden, kan regelmatig snoeien nodig zijn. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Snoeien kan het beste in het voorjaar of de zomer worden gedaan.

  De Ficus benjamina Fantasy heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden mag de plant wat minder water krijgen.

  De Ficus benjamina Fantasy gedijt het beste in een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig elke 2-3 jaar in verse potgrond.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen voor optimale resultaten.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen bevordert de groei.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of een vochtige spons. Verwijder regelmatig stof om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de bladeren.

  De Ficus benjamina Fantasy heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en gezondheid. Te weinig licht kan leiden tot bladverlies bij deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hete temperaturen. Een stabiele temperatuur zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid van de Ficus benjamina Fantasy moet relatief hoog zijn om te gedijen. Besproei regelmatig de bladeren met water of plaats een luchtbevochtiger in de kamer om een optimale omgeving te creëren. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht.

  De zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten zoals de "Ficus benjamina Fantasy" dient neutraal tot licht zuur te zijn. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aanpassingen te doen indien nodig. Te zure of te basische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof om de groei en gezondheid van de plant te ondersteunen. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg de aanbevolen instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Ficus benjamina Fantasy is een tropische plant met glanzende groene bladeren die een lichte bonte rand hebben en een vleugje roze. Deze ficus heeft een struikachtige groeiwijze en kan uitgroeien tot een grote kamerplant. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe besproeien helpt de plant gezond te houden. De Ficus benjamina Fantasy is een mooie toevoeging aan elk interieur en zorgt voor een frisse uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.