Epipremnum

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Epipremnum, ook wel bekend als de “Scindapsus”, is een populaire kamerplant vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en gemakkelijke verzorging. De plant heeft hartvormige bladeren die vaak groen zijn met witte of gele vlekken. Epipremnums gedijen goed op plekken met indirect licht en regelmatig water geven, maar ze kunnen ook overleven in minder ideale omstandigheden. De plant groeit snel en kan lange ranken ontwikkelen die langs een steun omhoog klimmen. Ze zijn giftig voor huisdieren als ze worden ingenomen, dus het is belangrijk om ze buiten bereik te houden van nieuwsgierige dieren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed in verschillende omgevingen. Perfect voor beginners of mensen met een drukke levensstijl.

  Deze plant heeft niet veel licht nodig en kan zelfs gedijen in schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Over het algemeen kan deze plant goed groeien bij matige lichtomstandigheden.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer één keer per week. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de bladeren af te stoffen om de plant gezond te houden.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan ook gedijen in schaduwrijke plekken. Een plek met felle zon kan de bladeren beschadigen en de plant verbranden. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een gemiddelde kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude luchtstromen. Houd de plant uit de buurt van koude ramen of deuren.

  De Epipremnum bloeit zelden als hij binnen wordt gehouden. Als de plant wel bloeit, is dit meestal in de late zomer of herfst. De bloei duurt meestal enkele weken.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht zuiveren.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden om optimale groei te garanderen.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode of gele bladeren te verwijderen en de plant te snoeien om de groei te stimuleren. Dit kan het beste worden gedaan met scherpe schaar of mesjes om schade aan de plant te voorkomen. Let op dat de plant niet te ver teruggesnoeid wordt, omdat dit de groei kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten door uitdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Geef in de lente en zomer meer water, en in de herfst en winter minder.

  Gebruik bij voorkeur een lichtvochtige potgrond die goed water doorlaat. Zorg voor voldoende drainage in de pot en voeg eventueel wat vermiculiet of perliet toe voor een betere luchtigheid. Let op dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Een lichte, goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal is ideaal voor deze kamerplant. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe wat meststof toe voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, laat de grond niet uitdrogen. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het regelmatig besproeien van de bladeren met water helpt ook bij het behouden van een gezonde uitstraling.

  De Epipremnum gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor helder, indirect licht om de plant gezond te houden. Te weinig licht kan leiden tot een minder goede groei en verkleuring van de bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte, dit kan de groei beïnvloeden. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Deze plant gedijt het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% wordt aanbevolen voor een optimale groei en gezondheid.

  Kamerplanten gedijen het beste op een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om zo de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Epipremnum, ook wel bekend als de “Scindapsus”, is een populaire kamerplant vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en gemakkelijke verzorging. De plant heeft hartvormige bladeren die vaak groen zijn met witte of gele vlekken. Epipremnums gedijen goed op plekken met indirect licht en regelmatig water geven, maar ze kunnen ook overleven in minder ideale omstandigheden. De plant groeit snel en kan lange ranken ontwikkelen die langs een steun omhoog klimmen. Ze zijn giftig voor huisdieren als ze worden ingenomen, dus het is belangrijk om ze buiten bereik te houden van nieuwsgierige dieren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.