Hedera helix 'Brenda'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Brenda' is een klimmende klimplant met donkergroene bladeren en levendige, opvallende witte randen. Het heeft een compacte groeivorm en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant gedijt goed in de schaduw en kan gebruikt worden als bodembedekker of om muren en schuttingen te bedekken. 'Brenda' is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist en gemakkelijk te kweken is. Het toevoegen van deze plant aan je tuin of interieur zal zeker een vleugje frisheid en elegantie toevoegen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het gedijt goed in een ruimte met matig licht en regelmatig water geven. Het is een sterke en veerkrachtige plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats hem daarom dicht bij een raam waar veel daglicht binnenkomt. Houd er rekening mee dat direct zonlicht vermeden moet worden.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat de pot in een laag water staat.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel in de felle zon. Het beste is om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren.

  Hedera helix 'Brenda' houdt van warmte en verdraagt temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor de groei en gezondheid van deze plant.

  De plant bloeit meestal in de late herfst en wintermaanden, en de bloei kan enkele weken tot maximaal een maand duren.

  Ja, kamerplanten zoals Hedera helpen de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Deze planten dragen bij aan een gezonder binnenklimaat. Hedera helix 'Brenda' kan dus helpen om de lucht in huis te zuiveren.

  De plant gedijt het best op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor optimale groei en gezondheid. Zorg voor een stabiele en warme omgeving voor deze kamerplant.

 • De plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken terug tot aan gezond blad of stam. Vermijd intensieve snoei in de wintermaanden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  De Hedera helix ‘Brenda’ doet het goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Vermijd het gebruik van grond met een te hoge zuurtegraad.

  Kamerplanten zoals 'Hedera helix 'Brenda'' gedijen het best in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van zware kleigrond, omdat dit de afwatering kan verstoren en wortelrot kan veroorzaken.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Af en toe water geven en regelmatig sproeien is voldoende om de plant gezond te houden. Snoei de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kan je het beste een zachte doek of een stofborstel gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Eventueel kan je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek of een plantenspuit met lauw water. Zorg ervoor dat de bladeren goed kunnen drogen na het schoonmaken.

  Deze plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met veel licht, maar niet vol in de zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen profiteren van het licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een locatie met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Een kamerplant zoals "Hedera helix 'Brenda'" gedijt goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant groeit het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is zodat overtollig water goed weg kan lopen. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot slechte groei en gezondheidsproblemen voor de plant.

  Kamerplanten zoals Hedera helix 'Brenda' hebben in het voorjaar en de zomer behoefte aan regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde vloeibare plantenvoeding. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overmatige bemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig en houd de plant in de gaten.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Brenda' is een klimmende klimplant met donkergroene bladeren en levendige, opvallende witte randen. Het heeft een compacte groeivorm en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant gedijt goed in de schaduw en kan gebruikt worden als bodembedekker of om muren en schuttingen te bedekken. 'Brenda' is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist en gemakkelijk te kweken is. Het toevoegen van deze plant aan je tuin of interieur zal zeker een vleugje frisheid en elegantie toevoegen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.