Cyathea australis

Overig varens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyathea australis er en stor træbregne, der er hjemmehørende i Australien og New Zealand. Den har lange, yndefulde blade, der kan vokse op til 4 meter lange. Denne plante trives godt i fugtige, skyggefulde miljøer såsom regnskove og fugtige skove. Cyathea australis kan nå en højde på cirka 8 meter. Det er et populært valg til haver og parker på grund af dets tropiske udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Denne plante kræver regelmæssig vanding og høj luftfugtighed. Sørg for at sprøjte bladene regelmæssigt. Placer planten på et lyst sted, men ikke i direkte sollys.

  Ja, Cyathea australis har brug for masser af lys for at vokse godt. Placér planten et sted med klart, indirekte sollys for optimal vækst. Undgå direkte sollys, da dette kan brænde bladene.

  Cyathea australis har brug for vand cirka en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Om vinteren kan vandbehovet være lidt mindre.

  Nej, Cyathea australis kan ikke lide direkte sollys. Det er bedst at placere planten et sted, hvor den får indirekte sollys. For meget sollys kan beskadige bladene.

  Ja, planten trives i varme og fugtige forhold. Det trives godt ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Hold planten væk fra træk og direkte sollys.

  "Cyathea australis" blomstrer i juni og juli måneder, og blomstringen kan vare i flere uger.

  Ja, planten har en luftrensende effekt og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Den har evnen til at filtrere skadelige stoffer fra luften. Det er et godt valg for et sundere indeklima.

  Ja, planter af denne type trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Disse planter foretrækker et tempereret klima og føler sig mere komfortable inden for denne temperaturzone. Det er vigtigt at placere planten et sted, hvor denne optimale temperatur opnås.

 • Beskæring af denne plante er ikke nødvendig, medmindre beskadigede eller døde blade skal fjernes. Brug altid rene og skarpe værktøjer for at holde planten sund. Det er vigtigt regelmæssigt at fjerne de gamle blade for at fremme væksten af nye blade.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre let mellem vanding. I vintermånederne kan planten have brug for lidt mindre vand.

  Pottejord skal være godt drænet for at fremme god vækst. Det er vigtigt, at pottejorden er frugtbar, så planten kan optage tilstrækkeligt med næringsstoffer. Vælg en pottejord, der er specielt egnet til stueplanter.

  Denne plante har brug for en godt drænet og frugtbar jord med en neutral til sur pH-værdi. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå stillestående vand for at undgå rodrot. At gøde lejlighedsvis i vækstsæsonen vil hjælpe planten med at forblive sund.

  Planten trives i en fugtig miljø, så regelmæssig vanding er vigtig. Placér planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Af og til tågebladene giver optimal vækst.

  Bladene på denne plante kan holdes støvfri ved regelmæssigt at tørre dem af med en fugtig klud. Pas på med at give for meget vand, da det kan føre til skimmelsvækst. Fjern døde blade regelmæssigt for at holde planten sund.

  Cyathea australis har brug for meget lys for at trives godt. Placér derfor planten et sted med klart, indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18°C og 24°C. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperatursvingninger. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde steder.

  Planten har brug for en høj luftfugtighed, da det fremmer væksten af bladene. Derfor anbefales det at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter. En luftfugtighed mellem 60% og 80% anses for ideel.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at sørge for en veldrænet jord for at undgå rodrot. Regelmæssig kontrol og tilpasning af jordens surhedsgrad kan hjælpe med en sund vækst af planten.

  Indendørs planter har gavn af regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at fremme sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning til indendørs planter i henhold til den anbefalede dosis på emballagen. Overgødskning kan forårsage skader, så vær forsigtig og følg instruktionerne omhyggeligt.

 • Beskrivelse

  Cyathea australis er en stor træbregne, der er hjemmehørende i Australien og New Zealand. Den har lange, yndefulde blade, der kan vokse op til 4 meter lange. Denne plante trives godt i fugtige, skyggefulde miljøer såsom regnskove og fugtige skove. Cyathea australis kan nå en højde på cirka 8 meter. Det er et populært valg til haver og parker på grund af dets tropiske udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.