Dieffenbachia 'Kikki'

Dieffenbachia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dieffenbachia 'Kikki' is een compacte kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren van de Dieffenbachia 'Kikki' zijn lichtgroen van kleur met donkergroene vlekken en strepen. Deze plant kan ongeveer 30 tot 50 centimeter hoog worden en heeft een volle uitstraling. De Dieffenbachia 'Kikki' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Let op: de Dieffenbachia 'Kikki' is giftig bij inname, dus houd deze plant buiten bereik van huisdieren en kinderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dieffenbachia's zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in kamers met helder, indirect licht en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen om de plant gezond te houden.

  De Dieffenbachia plant heeft veel licht nodig om goed te groeien, maar niet direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groeiresultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen eens per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden zoals licht, temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om regelmatig te controleren of de plant daadwerkelijk water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  Nee, ik hou niet van direct zonlicht. Het is beter voor mij om op een plek te staan waar ik wel voldoende licht krijg, maar niet direct in de felle zon. Te veel zonlicht kan mijn bladeren verbranden en beschadigen.

  Ja, de Dieffenbachia plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te vermijden dat hij te dicht bij een koude raam staat. Het regelmatig sproeien van de bladeren draagt bij aan het creëren van een vochtige en warme omgeving.

  De Dieffenbachia 'Kikki' bloeit zelden en als het al gebeurt, gebeurt dit meestal in de zomermaanden. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de Dieffenbachia plant is luchtzuiverend en kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Het is een goede keuze voor verbetering van de luchtkwaliteit in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een stabiele kamertemperatuur is ideaal voor deze kamerplant. Houd de plant weg van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • Je kunt de plant snoeien door de bovenkant van de stam af te knippen om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en takken voor een gezonde uitstraling. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond niet uitdrogen, maar voorkom ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is belangrijk om in de wintermaanden minder water te geven dan in de zomerperiode.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een mix van turf en compost. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig jaarlijks in het voorjaar.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten vereist een goed doorlatende potgrond met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Een lichtvochtige grond is ideaal voor een gezonde groei van kamerplanten.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en zet hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt tegen droge lucht.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kan je een vochtige doek gebruiken om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van bladglansmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Af en toe kan je de plant onder de douche zetten om overtollig stof weg te spoelen.

  De Dieffenbachia heeft veel indirect licht nodig en doet het goed op een plek met helder maar gefilterd zonlicht. Vermijd direct zonlicht, het kan bladverbranding veroorzaken. Een plek dicht bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor een Dieffenbachia plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurveranderingen. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige plekken zoals bij ramen en deuren.

  Kamerplanten zoals Dieffenbachia prefereren een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 50% en 60%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schotel met water te zetten. Houd de luchtvochtigheid in de gaten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Dieffenbachia in het algemeen prefereert een licht zure tot neutrale bodem. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei en ontwikkeling van deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Dieffenbachia hebben voedingsstoffen nodig voor gezonde groei. Gebruik tijdens de groeiperiode een evenwichtige meststof met een lager stikstofgehalte om bladverbranding te voorkomen. Bemest de plant om de 4-6 weken tijdens de lente en zomer, en verminder geleidelijk de bemesting in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Dieffenbachia 'Kikki' is een compacte kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren van de Dieffenbachia 'Kikki' zijn lichtgroen van kleur met donkergroene vlekken en strepen. Deze plant kan ongeveer 30 tot 50 centimeter hoog worden en heeft een volle uitstraling. De Dieffenbachia 'Kikki' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Let op: de Dieffenbachia 'Kikki' is giftig bij inname, dus houd deze plant buiten bereik van huisdieren en kinderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.