Celosia Caracas

Celosia (Cristata Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Celosia Caracas is een opvallende en decoratieve plant met prachtige pluimvormige bloemen in levendige kleuren zoals rood, oranje, geel of roze. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien van de zomer tot de herfst. Celosia Caracas gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en heeft veel zonlicht nodig. Deze plant kan zowel in borders als in potten worden gekweekt en trekt vlinders en bijen aan. Celosia Caracas is een eenvoudig te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en zonlicht nodig om te gedijen en kan goed gedijen in normale kamertemperaturen. Snoeien en bemesten is niet vaak nodig.

  Ja, Celosia Caracas heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei en bloei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Celosia Caracas hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels in het water staan. Het is raadzaam om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft en aan te passen op basis van de groeiomstandigheden.

  De plant houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de hete uren van de dag. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig licht ontvangen. Overdag zal de plant het beste gedijen voor een raam op het oosten of westen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 20 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een zonnige plek met voldoende licht voor optimale groei.

  De Celosia Caracas bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 12 weken.

  Ja, het is bekend dat Kamerplanten luchtzuiverende eigenschappen hebben. Dit geldt ook voor de Celosia Caracas. Het helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een te lage of te hoge temperatuur kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte standplaats te zetten met de juiste temperatuur.

 • Het snoeien van deze plant moet regelmatig gebeuren om de vorm en groei te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik een scherpe snoeischaar om de takken net boven een knooppunt af te knippen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de bovenlaag van de grond tussen gietbeurten iets opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de pot goed draineert om wateroverlast te voorkomen.

  Kies voor een potgrond met goede drainage en luchtigheid, zoals een mengsel van potgrond met wat perliet of vermiculiet. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Ververs de potgrond jaarlijks of wanneer de wortels de pot volledig hebben gevuld.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, lichtzure grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig wat water krijgt, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe wat plantenvoeding geven zal de groei en bloei bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, gebruik een zachte doek om stof van de bladeren te verwijderen. Besproei de bladeren regelmatig met water om insecten en schimmel te voorkomen. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte plek en heeft minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag nodig. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten, westen of zuiden. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Te lage temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De luchtvochtigheid voor deze plant dient matig te zijn. Zorg voor een luchtvochtigheid tussen de 40%-60%. Te droge lucht kan leiden tot bladverlies en uitdroging van de plant.

  Kamerplanten gedijen het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde, tussen 6 en 7. Het is belangrijk de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Voor een optimale groei en bloei van deze kamerplant is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot het najaar.

 • Omschrijving

  Celosia Caracas is een opvallende en decoratieve plant met prachtige pluimvormige bloemen in levendige kleuren zoals rood, oranje, geel of roze. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien van de zomer tot de herfst. Celosia Caracas gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en heeft veel zonlicht nodig. Deze plant kan zowel in borders als in potten worden gekweekt en trekt vlinders en bijen aan. Celosia Caracas is een eenvoudig te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.