Blechnum gibbum 'Silver Lady'

Blechnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Blechnum gibbum 'Silver Lady' is een bijzondere varensoort met opvallend zilvergrijze bladeren. Deze plant heeft een compacte groei en vormt prachtige bollen van bladeren die elegant overhangen. De 'Silver Lady' is een langzaam groeiende plant die ideaal is voor binnenshuis, omdat hij weinig licht en vocht nodig heeft. Het is een decoratieve plant die een vleugje exotische sfeer toevoegt aan elke ruimte waarin hij geplaatst wordt. Met zijn unieke zilvergrijze bladkleur en elegante groeiwijze is de Blechnum gibbum 'Silver Lady' een echte eyecatcher in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het enige wat je moet doen is regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht. Het is een sterke en veerkrachtige plant die goed gedijt binnenshuis.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige stelen en minder groei. Het is daarom het beste om de plant in de buurt van een raam te plaatsen waar het kan genieten van enige lichtinval.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, zonder dat de wortels te lang in water staan. Wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, is het tijd om opnieuw water te geven.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het wordt aanbevolen om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht kan ontvangen. Een te felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Een warme en vochtige omgeving zorgt voor een goede groei en gezonde bladeren. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen.

  De plant bloeit niet en produceert geen bloemen.

  Ja, de plant is luchtzuiverend doordat hij schadelijke stoffen uit de lucht kan opnemen via zijn bladeren. het kan de luchtkwaliteit verbeteren en zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Het is een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De optimale temperatuur voor deze kamerplant is gematigd en constant. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, alleen dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd. Snoei zorgt ervoor dat de plant zijn compacte vorm behoudt en voorkomt dat hij uit model groeit. Het is belangrijk om scherpe snoeischaar te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet drassig. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode mag de plant wat droger gehouden worden.

  Deze plant gedijt goed in vochtige potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, want dit kan leiden tot wortelrot. Een mix van potgrond en perliet of schors kan de luchtigheid van de grond bevorderen.

  De plant heeft een goed doorlatende, humusrijke potgrond nodig. Een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal. Zorg voor een goede lucht- en waterdoorlatendheid van de bodem.

  De plant dient regelmatig bewaterd te worden, houd de grond licht vochtig maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen wordt aanbevolen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een vochtige spons. Zorg ervoor dat je de bladeren voorzichtig schoonmaakt om beschadiging te voorkomen. Een regelmatige schoonmaakbeurt helpt de plant gezond te houden en voorkomt dat de bladeren verstopt raken.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd de plant uit de buurt van tochtige plekken of plotselinge temperatuurveranderingen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gematigd zijn, tussen de 50-60% is ideaal. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarming staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verminderen. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5 is ideaal voor optimale groei. Advies is om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft niet veel bemesting nodig, maar kan af en toe wat vloeibare kamerplantenmest krijgen tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de bemesting wordt verdund volgens de aanwijzingen op de verpakking om wortelverbranding te voorkomen. Overbemesting kan leiden tot bladverbranding en andere schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Blechnum gibbum 'Silver Lady' is een bijzondere varensoort met opvallend zilvergrijze bladeren. Deze plant heeft een compacte groei en vormt prachtige bollen van bladeren die elegant overhangen. De 'Silver Lady' is een langzaam groeiende plant die ideaal is voor binnenshuis, omdat hij weinig licht en vocht nodig heeft. Het is een decoratieve plant die een vleugje exotische sfeer toevoegt aan elke ruimte waarin hij geplaatst wordt. Met zijn unieke zilvergrijze bladkleur en elegante groeiwijze is de Blechnum gibbum 'Silver Lady' een echte eyecatcher in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.