Petunia Hot Pink Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Hot Pink Surfinia er en smuk hængende plante med iøjnefaldende lyserøde blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Blomsterne har markante trompetformede blomsterblade og er meget attraktive for bier og sommerfugle. Denne plante trives bedst i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding for at vokse og blomstre godt. Petunia Hot Pink Surfinia er perfekt til hængende kurve, blomsterkasser eller som jorddækning i haven. Med den rette pleje vil denne plante være et smukt bidrag til din have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Petunia Hot Pink Surfinia er ikke stedsegrøn. Efter en vækstsæson vil planten visne og dø, hvorefter den skal plantes igen i den næste sæson.

  Petuniaer er ikke vinterhårdede og kan ikke overvintre udendørs. De bruges ofte som årlige planter i hængekurve og bede. Det er vigtigt at bringe dem indendørs eller beskytte dem mod frost i løbet af vintermånederne.

  Ja, planten er let at passe og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk haveplante, der trives godt under de fleste omstændigheder. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og gødning for optimal vækst.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud, så sørg for at opretholde tilstrækkelig afstand mellem andre planter. Det anbefales at placere planten i en rummelig potte eller plantekasse for optimal vækst. Tag hensyn til den plads, som planten har brug for at kunne udfolde sig fuldt ud.

  De fleste haveplanter har brug for mindst 6 timers direkte sollys om at vokse godt. I skyggen vil de ofte blomstre mindre og være mindre sunde. Derfor anbefales det at plante Petunia Hot Pink Surfinia på et solrigt sted for optimal vækst.

  Petunia Hot Pink Surfinia har brug for vand hver uge, især i varme sommerdage. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Kontroller regelmæssigt jorden for at bestemme, om planten har brug for vand.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens iøjnefaldende blomster, der er rige på nektar. Det er et ideelt valg for haveelskere, der gerne vil tiltrække insekter og fremme biodiversiteten i deres have. Det er et smukt supplement til en have med en variation af blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier.

  Ja, denne plante er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter, der sørger for bestøvning og opretholdelse af den naturlige balance i haven. Derudover kan planten fungere som skjulested for små dyr og bidrage til en varieret plantevækst i haven.

  Denne plante blomstrer fra maj til september, og blomstringsperioden varer cirka 5 måneder. Det er en smuk plante til haven, der blomstrer med sine smukke blomster i løbet af disse måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og vil trives godt her. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, især i varme perioder. Gødskning i vækstsæsonen kan hjælpe med at holde planten sund og stærk.

  Nej, Petunia Hot Pink Surfinia er ikke spiselig. Det anbefales ikke at nippe til denne plante, da den kan indeholde giftstoffer. Ved tvivl om en plants spiselighed, skal du altid konsultere en ekspert.

  Haveplanter som Petunia Hot Pink Surfinia har generelt ikke lyddæmpende egenskaber. Disse planter er primært beregnet til dekoration og har ingen direkte indvirkning på støjgener i omgivelserne. Brug af andre metoder som lydisolering eller -absorption er mere effektivt til at reducere støjgener.

 • Planten skal beskæres regelmæssigt for at fremme væksten og stimulere blomstringen. Fjern visne blomster og lange skud for at bevare kompaktheden. Klip planten tilbage til cirka 10-15 cm over jorden med en skarp beskæresaks.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Giv planten vand ved roden og undgå at bladene bliver våde. Kontroller regelmæssigt jorden for at undgå at planten tørrer ud.

  Petunia Hot Pink Surfinia trives bedst i god drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden holder tilstrækkeligt med fugt, men ikke bliver for våd. En let gødning før plantning kan hjælpe med en sund vækst.

  Denne plante kræver godt drænet jord med en neutral pH-værdi. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt og give tilstrækkelig vand. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst.

  Petunia Hot Pink Surfinia trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys for at kunne vokse og blomstre godt. Derudover kan planten også stå i halvskygge, men den vil muligvis producere færre blomster i så fald.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod frost om vinteren ved at flytte den til et beskyttet sted eller ved at dække den til med fx fiberdug. Sørg også for, at planten ikke står for vådt i løbet af vinteren, da det kan føre til rådne rødder. Beskær først planten om foråret, når frosten er ovre.

  Planten har regelmæssig brug for vand, især i varme perioder. Sørg for god dræning i jorden og en solrig placering. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Have sommerblomster brug for regelmæssig gødning for at vokse og blomstre ordentligt. Brug en særlig gødning til blomstrende planter og følg den anbefalede dosering på emballagen. Gød planten i vækstsæsonen, fra forår til efterår, ca. hver 2-4 uge.

  At lægge mulch omkring planten hjælper med at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Det kan også regulere jordtemperaturen og beskytte rødderne mod frost. Brug organisk materiale som barkflis eller kompost som mulch.

  Petunia Hot Pink Surfinia trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. Haveplanter som denne kan vokse og blomstre bedre i en jord med den rette surhedsgrad.

  Til bekæmpelse af skadedyr i havenplanter kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler såsom marihøner eller rovmider. Derudover kan også naturlige fjender såsom fugle og pindsvin hjælpe med at bekæmpe skadedyr i haven. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for sygdomme og skadedyr og om nødvendigt træffe foranstaltninger for at forhindre yderligere spredning.

 • Beskrivelse

  Petunia Hot Pink Surfinia er en smuk hængende plante med iøjnefaldende lyserøde blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Blomsterne har markante trompetformede blomsterblade og er meget attraktive for bier og sommerfugle. Denne plante trives bedst i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding for at vokse og blomstre godt. Petunia Hot Pink Surfinia er perfekt til hængende kurve, blomsterkasser eller som jorddækning i haven. Med den rette pleje vil denne plante være et smukt bidrag til din have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.