Petunia Pink Vein Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Pink Vein Surfinia is een prachtige hangende plant met opvallende roze aderen op de bloemblaadjes. Het is een bloeiende plant die continu bloemen produceert gedurende het hele groeiseizoen. Met zijn lange en overhangende stelen is de Petunia Pink Vein Surfinia perfect voor hangmanden of bloembakken. De plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatige bewatering om optimaal te kunnen groeien en bloeien. De Petunia Pink Vein Surfinia trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Pink Vein Surfinia is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet de hele winter groen blijft. Het komt voor in de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is niet winterhard en kan geen vorst verdragen. Het is daarom belangrijk om hem in de winter binnen te halen of te beschermen tegen kou. Het is een eenjarige plant die gevoelig is voor koude temperaturen.

  De Petunia Pink Vein Surfinia is gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin, mits hij voldoende water en zonlicht krijgt. Regelmatig bemesten en dode bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en groeien. Houd ongeveer 20-30 cm ruimte tussen de planten aan voor optimale groei. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is niet ideaal om deze plant in de volledige schaduw te plaatsen, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  De Petunia Pink Vein Surfinia trekt met haar bloemen insecten aan, waardoor ze een bijdrage kan leveren aan de biodiversiteit. Echter, omdat het een gecultiveerde variant is, kan ze minder waardevol zijn voor inheemse soorten dan inheemse planten. Over het algemeen zijn inheemse planten beter voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit vanaf het begin van de lente tot aan het einde van de herfst. De bloeiperiode van de plant kan tussen de 5 en 6 maanden duren.

  Ja, de Petunia Pink Vein Surfinia kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven wanneer het warm en zonnig is.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar en bevatten giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn bij consumptie. Het wordt sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de bladeren van de plant kunnen geluidsgolven opvangen en helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving. Planten gebruiken hun bladeren en stengels om geluidsgolven op te vangen en te absorberen, waardoor ze als natuurlijke geluidsdempers functioneren. Het plaatsen van planten in de tuin kan dus helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant compact en gezond te houden.

  De Petunia Pink Vein Surfinia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  De Petunia Pink Vein Surfinia gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Deze potgrond dient vochtig te worden gehouden en bevat voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Petunia Pink Vein Surfinia gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Voeg regelmatig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Petunia Pink Vein Surfinia groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en beschut is tegen harde wind. De grond moet goed gedraineerd zijn om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en koude temperaturen. Je kunt de plant bijvoorbeeld bedekken met stro, bladeren of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft veel zonlicht nodig en moet regelmatig water krijgen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om bloeiperiode te verlengen. Voed de plant regelmatig met plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Voed de plant regelmatig met een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Doe dit ongeveer eenmaal per maand volgens de instructies op de verpakking. Gebruik geen teveel mest om wortelverbranding te voorkomen.

  Door het gebruik van mulch rondom de wortels van deze tuinplanten wordt de bodem vocht vastgehouden en onkruid onderdrukt. Het beschermt tevens de wortels tegen extreme temperaturen en zorgt voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de mulch laag regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen.

  . De plant groeit het beste in neutrale tot licht zure grond met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de optimale groeiomstandigheden te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op insecten zoals bladluizen, trips of spintmijten. Door gebruik te maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of het uitzetten van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, kan ongedierte effectief worden bestreden. Daarnaast is het belangrijk om de planten regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, zodat ze gezond en weerbaarder zijn tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Petunia Pink Vein Surfinia is een prachtige hangende plant met opvallende roze aderen op de bloemblaadjes. Het is een bloeiende plant die continu bloemen produceert gedurende het hele groeiseizoen. Met zijn lange en overhangende stelen is de Petunia Pink Vein Surfinia perfect voor hangmanden of bloembakken. De plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatige bewatering om optimaal te kunnen groeien en bloeien. De Petunia Pink Vein Surfinia trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.