Calibrachoa Million Bells Pink

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Million Bells Pink is een compacte en rijkbloeiende plant met kleine, trompetvormige bloemen in een zachte roze kleur. De plant heeft een hangende groeiwijze en is ideaal voor hanging baskets, borders en containers. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. De Calibrachoa Million Bells Pink is een populaire keuze voor tuinliefhebbers vanwege de lange bloeiperiode en het weinige onderhoud dat nodig is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die het hele jaar door kleur en gebladerte nodig hebben.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in een pot te zetten en binnen te zetten tijdens de koudste maanden.

  Ja, deze tuinplant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor een zonnige plek en regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei en bloei. Het is een sterke en langbloeiende plant die weinig gevoelig is voor ziektes en plagen.

  Voor deze plant is het ideaal om ongeveer 15 tot 30 centimeter ruimte te hebben tussen elke plant. Dit zorgt ervoor dat ze genoeg ruimte hebben om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat ze niet over elkaar heen groeien.

  "De Calibrachoa Million Bells Pink groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw gedijen. Te veel schaduw kan echter leiden tot verminderde bloei en groei van de plant. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei."

  De tuinplant heeft 2 tot 3 keer per week water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en voorkom dat de plant uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond al droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een aantrekkelijke keuze voor insecten in de tuin.

  Calibrachoa Million Bells Pink is een hybride plant, gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin of op het balkon. Het draagt niet significant bij aan de biodiversiteit in vergelijking met inheemse plantensoorten. Om de biodiversiteit te ondersteunen, is het beter om te kiezen voor inheemse planten die bijen, vlinders en andere insecten aantrekken.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen blijven gedurende de hele zomer bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Belangrijk is wel dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt afgeraden om de bloemen of bladeren van deze plant te consumeren, aangezien ze giftig kunnen zijn. Het is het beste om de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, de plant heeft een effectief geluidsdempend vermogen door zijn dichte bladeren en bloemen die geluidstrillingen absorberen en reflecteren. Het kan helpen om geluiden in de tuin te dempen en een rustige omgeving te creëren. Het is echter niet zo effectief als speciale geluidsdempende materialen of bomen.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig dode bloemen om de bloei te verlengen. Snoei in het voorjaar eventueel oude takken tot ongeveer de helft terug voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren overdag kunnen opdrogen.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat blijft. Het gebruik van specifieke potgrond voor tuinplanten zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor de ontwikkeling van de plant. Zorg ervoor dat de grond regelmatig wordt bemest om de groei te stimuleren.

  De Calibrachoa Million Bells Pink gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook wat lichte schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen harde wind. De grond dient goed gedraineerd te zijn en regelmatig vochtig gehouden te worden.

  Om de winter te overleven heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Bescherm de plant door deze te verplaatsen naar een beschutte plek of door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant een keer per maand tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten kunnen gedurende het groeiseizoen maandelijks worden bemest met een evenwichtige meststof. In het voorjaar kan een speciale meststof voor bloeiende planten worden gebruikt om de bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van de meststof te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Het gebruik van mulch biedt voordelen voor tuinplanten zoals het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het is belangrijk om een laag mulch van ongeveer 5 cm aan te brengen rond de plant, maar niet direct tegen de stam. Let op dat de mulch niet te dicht op de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De Calibrachoa Million Bells Pink groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. De ideale pH-waarde ligt tussen de 6 en 7. Zorg voor een goede drainage om problemen met verzuring te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan er worden gekozen voor biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden. Het regelmatig controleren van de plant op eventuele plagen en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen bij de bestrijding van ongedierte. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Million Bells Pink is een compacte en rijkbloeiende plant met kleine, trompetvormige bloemen in een zachte roze kleur. De plant heeft een hangende groeiwijze en is ideaal voor hanging baskets, borders en containers. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. De Calibrachoa Million Bells Pink is een populaire keuze voor tuinliefhebbers vanwege de lange bloeiperiode en het weinige onderhoud dat nodig is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.