Verbena Tapien Violet

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Tapien Violet is een compacte en langbloeiende plant met opvallende paarse bloemen. Deze plant groeit en bloeit goed in zonlicht en is geschikt voor zowel borders als hangmanden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zijn prachtig om naar te kijken. De Verbena Tapien Violet heeft een kruipende groeiwijze en staat bekend om zijn uitbundige bloei gedurende het hele groeiseizoen. Het is een mooie en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als tuinplant verlies ik mijn bladeren niet in de winter. Ik blijf groenblijvend en zorg voor kleur in de tuin, zelfs in de koudere maanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg voor extra bescherming als de plant in een pot staat.

  Ja, Verbena Tapien Violet is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond en bloeiend te houden.

  De Verbena Tapien Violet heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De Verbena Tapien Violet groeit het best in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in de lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor een optimale groei. In diepe schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en groeit hij langzamer.

  Tuinplanten zoals de Verbena Tapien Violet hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de bodemvochtigheid en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek wordt geplaatst voor optimale bloei.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het kan helpen om de insectenpopulatie in uw tuin te ondersteunen en zo een divers ecosysteem te creëren. Het biedt tevens een voedselbron voor deze nuttige bestuivers.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 maanden. Planten in de categorie Tuinplanten hebben vaak een lange bloeiperiode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige plekken. Het is belangrijk om voldoende water te geven wanneer de plant in direct zonlicht staat.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in te nemen. Het is puur bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een geluidsdempend effect doordat ze geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid en het creëren van een rustige omgeving in de tuin.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de bloei te stimuleren. Snoei de plant ook in het voorjaar lichtjes om de vorm en de gezondheid van de plant te behouden. Verwijder oude, zwakke of beschadigde takken om de groei en bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond te langdurig vochtig blijft.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Een mix van potgrond met compost of vermiculiet zorgt voor een goede drainage en voeding voor de plant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen.

  De Verbena Tapien Violet doet het goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en niet te nat. Voeg eventueel compost of organische mest toe voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige locatie in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Door regelmatig water te geven en te bemesten, zal de plant goed groeien en bloeien.

  Tuinplanten hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst, vooral tijdens strenge vorstperiodes. Bedek de plant met een dikke laag mulch of stro om de wortels te beschermen en zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt. Bescherm de plant met een speciale winterhoes of klimaatdoek om de koude wind tegen te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Knip de plant in het voorjaar terug tot net boven de grond om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer een universele meststof te gebruiken volgens de aanbevolen dosering. Zorg ervoor dat de grond vochtig is voordat je bemest om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulch is een beschermende laag organisch materiaal die bovenop de grond rondom de plant wordt gelegd. Het helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Ideaal mulchmateriaal voor tuinplanten zijn bijvoorbeeld compost, boomschors of houtsnippers.

  Tuinplanten zoals Verbena Tapien Violet geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongediertebestrijding toe te passen bij deze tuinplant, kunt u overwegen om natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of knoflookspray te gebruiken. U kunt ook regelmatig controleren op plagen zoals bladluizen en ze met de hand verwijderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en preventieve maatregelen te nemen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Verbena Tapien Violet is een compacte en langbloeiende plant met opvallende paarse bloemen. Deze plant groeit en bloeit goed in zonlicht en is geschikt voor zowel borders als hangmanden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zijn prachtig om naar te kijken. De Verbena Tapien Violet heeft een kruipende groeiwijze en staat bekend om zijn uitbundige bloei gedurende het hele groeiseizoen. Het is een mooie en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.