Campanula isophylla 'Wega'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula isophylla 'Wega' is een hangende klokjesbloem met delicate blauwe bloemen die lijken op kleine belletjes. De plant heeft smalle, groene bladeren en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. 'Wega' is een rijkbloeiende variëteit die gedurende de lente en zomermaanden bloeit en vlinders aantrekt. Deze plant is ideaal voor hangende manden, randen van bloembedden of rotstuinen. Campanula isophylla 'Wega' is een sierlijke en charmante toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, Campanula isophylla 'Wega' heeft veel licht nodig om goed te groeien en gezond te blijven. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Campanula isophylla 'Wega' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Houd de grond licht vochtig, maar zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan. Check regelmatig of de plant water nodig heeft door de bovenste laag van de grond te voelen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Plaats de plant dus liever op een plek met halfschaduw.

  Kamerplanten zoals Campanula isophylla 'Wega' houden van warmte en doen het goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of sterke temperatuurwisselingen. Zorg voor een constante, warme omgeving om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht zal bijdragen aan een gezonde lucht in huis. Planten kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zo de luchtkwaliteit verbeteren.

  Ja, Campanula isophylla 'Wega' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Zorg dus voor een warme en comfortabele omgeving voor deze plant.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste plaatsvinden na de bloei, om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om te snoeien met scherpe snoeischaar of snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef minder water in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

  Deze plant gedijt goed in potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk dat de potgrond lichtvochtig is, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen voor een optimale groei van deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar tegelijkertijd niet te nat blijft. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen voor het kweken van kamerplanten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef eens in de twee weken plantenvoeding om de groei te bevorderen.

  De plant heeft af en toe wat onderhoud nodig in de vorm van schoonmaken. Dit kan gedaan worden door stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Ook is het verstandig om dode bladeren regelmatig te verwijderen.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, bij voorkeur met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig daglicht krijgt voor een gezonde groei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of grote temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant gedijt het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, omdat dit schade kan veroorzaken aan de plant. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten zoals de Campanula isophylla 'Wega' gedijen het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort.

  Kamerplanten hebben regelmatig mest nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de dosering.

 • Omschrijving

  Campanula isophylla 'Wega' is een hangende klokjesbloem met delicate blauwe bloemen die lijken op kleine belletjes. De plant heeft smalle, groene bladeren en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. 'Wega' is een rijkbloeiende variëteit die gedurende de lente en zomermaanden bloeit en vlinders aantrekt. Deze plant is ideaal voor hangende manden, randen van bloembedden of rotstuinen. Campanula isophylla 'Wega' is een sierlijke en charmante toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.