Calathea rufibarba 'Blue Grass'

Calathea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calathea rufibarba 'Blue Grass' er en smuk indendørs plante med lange, smalle blade, der har en blålig farvetone. Bladene er dækket af bløde hår, hvilket giver planten et fløjlsagtigt udseende. Denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber og evnen til at forbedre luftfugtigheden indendørs. 'Blue Grass' varianten af Calathea rufibarba har en særlig blålig glød på bladene, der gør den ekstra iøjnefaldende. Planten trives godt på en lys placering med indirekte sollys og regelmæssigt fugtig jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • De Calathea rufibarba 'Blue Grass' er en stueplante, der kræver en gennemsnitlig vedligeholdelse. Den kan lide høj luftfugtighed og regelmæssig vanding. Sørg for, at planten ikke står i direkte sollys.

  Calathea rufibarba 'Blue Grass' har ikke brug for meget lys og bør placeres bedst muligt et sted med indirekte sollys. For meget direkte sollys kan beskadige bladene. Det anbefales at placere planten et sted, hvor lyset filtreres.

  Calathea rufibarba 'Blue Grass' har brug for vand 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden i rummet, hvor den står. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i våd jord for at undgå rodødelæggelse. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om planten har brug for vand ved at røre ved jorden.

  Planten kan ikke lide direkte sollys og foretrækker at stå et sted med indirekte lys. For kraftigt sollys kan forårsage bladforbrænding. Det er derfor bedst at holde planten ude af den skarpe sol.

  Ja, Calathea rufibarba 'Blue Grass' trives bedst ved varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 23 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og temperatursvingninger for at sikre, at den forbliver sund. Det anbefales også at holde luftfugtigheden høj for at hjælpe planten med at trives.

  Calathea rufibarba 'Blue Grass' blomstrer om foråret og sommermånederne. Blomstringen kan vare i flere uger til måneder, alt efter plantens forhold og pleje.

  Ja, Calathea rufibarba 'Blue Grass' bidrager til at rense luften i hjemmet. Indendørs planter hjælper med at forbedre luftkvaliteten ved at absorbere skadelige stoffer og frigive ilt. Ved regelmæssigt at passe planten sikrer man, at den kan fungere optimalt som luftrenser.

  Ja, planten foretrækker at være på et sted mellem 15 og 25 grader. Dette er den ideelle temperatur for planten at vokse og trives godt. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og temperaturændringer.

 • Calathea rufibarba 'Blue Grass' behøver sjældent beskæring. Eventuelle døde eller beskadigede blade kan fjernes med en skarp saks eller beskæresaks. Foretræk at beskære om foråret for at holde planten sund.

  'Blue Grass' har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver gennemblødt. Giv vand hver par dage, afhængig af luftfugtigheden og temperaturen i rummet, hvor planten står. Sørg for, at potten altid er let fugtig.

  Denne plante har brug for godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug en pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer for optimal vækst.

  Jorden til stueplanter skal være godt drænet og rig på organisk materiale. Det er vigtigt, at pottejorden forbliver fugtig, men ikke for vandmættet. At regulere gødskningen regelmæssigt i vækstsæsonen kan hjælpe med en sund vækst.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, sørg for at jorden altid er let fugtig. Placer planten på et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Sprøjt bladene regelmæssigt med vand for at opretholde den høje luftfugtighed.

  Bladene på denne plante kan tiltrække støv, så det er godt at tørre dem regelmæssigt af med en fugtig klud. Undgå brug af rengøringsmidler, da de kan beskadige bladene. Brug gerne lunkent vand til forsigtigt at rengøre bladene.

  Calathea rufibarba 'Blue Grass' har brug for klart indirekte lys for at trives godt. Placér planten et sted med tilstrækkelig naturligt lys, men undgå direkte sollys. Det er vigtigt at rotere planten regelmæssigt, så alle dele bliver belyst jævnt.

  Den ideelle temperatur for denne plante ligger mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller temperaturer under 15 grader Celsius. Varme og fugtige forhold vil fremme væksten og sundheden af planten.

  Calathea rufibarba 'Blue Grass' trives bedst ved høj luftfugtighed. Sørg for, at luftfugtigheden ligger omkring 60-70%, dette kan opnås ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter. En for lav luftfugtighed kan føre til brune bladkanter og tørre blade.

  Calathea rufibarba 'Blue Grass' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 5,5 og 6,5 anses for at være ideel for vækst og blomstring af denne stueplante. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Indendørs planter som Calathea rufibarba 'Blue Grass' har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en afbalanceret væskegødning til indendørs planter for at supplere næringsstofferne. Det anbefales at gøde planten en gang om måneden i henhold til instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Calathea rufibarba 'Blue Grass' er en smuk indendørs plante med lange, smalle blade, der har en blålig farvetone. Bladene er dækket af bløde hår, hvilket giver planten et fløjlsagtigt udseende. Denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber og evnen til at forbedre luftfugtigheden indendørs. 'Blue Grass' varianten af Calathea rufibarba har en særlig blålig glød på bladene, der gør den ekstra iøjnefaldende. Planten trives godt på en lys placering med indirekte sollys og regelmæssigt fugtig jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.